Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Όλα έτοιμα για το φεστιβάλ Ελ Γκρέκο - Φόδελε 2014
Όλα έτοιμα για το φεστιβάλ Ελ Γκρέκο - Φόδελε 2014 PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014
Επτά διαφορετικές ημέρες στο Φόδελε για τον μεγάλο Ζωγράφο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο!
Στην 4η ενότητα δράσεων έφτασε ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Μαλεβιζίου και η επιτροπή "EL GRECO FODELE 2014" κάνει αύριο πρεμιέρα στο 7ήμερο φεστιβάλ των πολιτιστικών εκδηλώσεων προς τιμή του μεγάλου ζωγράφου, Δομήνικου Θεοτοκόπουλου. Κορυφαίοι καλλιτέχνες απ' όλο τον κόσμο, μουσικοί, γλύπτες, ζωγράφοι,ιστορικοί, πανεπιστημιακοί, κ.α. συμμετέχουν και φέτος, 400 χρόνια μετά τον θάνατο του μεγάλου καλλιτέχνη, σε Διεθνή συμπόσια και Εκθέσεις γλυπτικής, ζωγραφικής και αεροφωτογραφίας που θα φιλοξενούνται στο Μουσείο Θεοτοκόπουλου, καταθέτοντας φόρο τιμής στη ζωή και το έργο του.Μεγάλα μουσικά σχήματα από την Ελλάδα και την Κρήτη θα κρατούν συντροφιά κάθε βράδυ στον κόσμο που θα παραβρεθεί, όπως είναι οι Μιχάλης Καλλέργης, Σήφης Λιγοψιχάκης, Μπάμπης Γαργανουράκης, Λουδοβίκος των Ανωγείων και Ψαραντώνης με κρητική παραδοσιακή μουσική, οι Μιχάλης Χόιπελ, Δέσποινα Τσολάκη, Γιώργος Μαρινάκης με Κλασική, Αναγγενησιακή μουσική , το "Σύνολο Νυκτών και Τοξοτών Οργάνων Κρήτης" με τους Γιώργο Μανωλιούδη και Βαγγέλη Πυθαρούλη και το μουσικοθεατρικό σχήμα " Αναπνοή". Ενώ χορευτικά σχήματα από τα Ανώγεια, τα Σφακιά , το Παλαιόκαστρο Σητείας και ο "Αετογιάννης", θα καλύψουν μέχρι 7 Αυγούστου τις εκδηλώσεις για το Φεστιβάλ «EL GRECO FODELE 2014» το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της UNESCO -Όμιλος Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών.
Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζετε το Συμπόσιο Γλυπτικής στο Φόδελε.
Το συμπόσιο ξεκίνησε στις 24 Ιουλίου με γλύπτες από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό και τα γλυπτά ήδη έχουν αρχίσει να παίρνουν μορφή.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ο πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΜ Γιώργος Αεράκης και ο συντονιστής του συμποσίου Κώστας Παγωμένος, σας καλούν να επισκεφτείτε το χώρο διεξαγωγής των γλυπτικών μορφωμάτων για να γνωρίσετε από κοντά τους παγκόσμιας φήμης γλύπτες και να ενημερωθείτε για την τέχνη της γλυπτικής.
Από 1η Αυγούστου, ημέρα έναρξης του φεστιβάλ «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα γλυπτά και να ενημερωθούν για την πορεία τους μέχρι τις 7 Αυγούστου που είναι και το τέλος του φεστιβάλ, όπου θα μεταφερθούν στην πλατεία του χωριού και θα παραμείνουν εκεί ως φόρος τιμής στο μεγάλο ζωγράφο EL GRECO με την τελική τους μορφή. Χορηγοί του Φεστιβάλ «Ελ Γκρέκο - Φόδελε 2014» είναι οι Μινωικές Γραμμές, το FODELE BEACH , ο Καραταράκης, το Apollonia Hotel και o ΔΟΠΠΑΜ.
Συντελεστές του Φεστιβάλ, είναι οι: Πρόεδρος Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ και επιτροπής «EL GRECO FODELE 2014» : Γιώργος Αεράκης - Μέλη και προσωπικό ΔΟΠΠΑΜ/επιτροπής
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Kωνσταντίνος Καζαμιάκης
Συντονιστής Συμποσίου Γλυπτικής: Kώστας Παγωμένος
Συντονιστής Συμποσίου Ζωγραφικής: Mάριος Παπουτσάκης
Οργάνωση - επικοινωνία: Mαρία Πιτσικάκη
Παρουσίαση εκδηλώσεων - συντονισμός: Μαρία Γωνιανάκη και η δημοσιογράφος Μάρα Μπέκα
Οι δράσεις για τo Παγκόσμιο Έτος «Δομήνικου Θεοτοκόπουλου», θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο, με την 5η και τελευταία ενότητα των δράσεων, στο Μόναχο της Γερμανίας.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA