Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Εκσυγχρονίζονται τα αρδευτικά δίκτυα σε Κρουσώνα, Κορφές και Λουτράκι
Εκσυγχρονίζονται τα αρδευτικά δίκτυα σε Κρουσώνα, Κορφές και Λουτράκι PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014
Μια ακόμα σημαντική σύμβαση υπέγραψε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, που αφορά στον εκσυγχρονισμού των αρδευτικών δικτύων του Κρουσώνα, των Κορφών και του Λουτρακίου, μήκους 5.150 μ. και προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Μια ακόμα στοχευμένη παρέμβασή μας με στόχο την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα της παραγωγής, ξεκινάει να υλοποιείται. Έχουμε αντικαταστήσει και εκσυγχρονίσει πολλά χιλιόμετρα αρδευτικού δικτύου στο δήμο μας και με το συγκεκριμένο έργο, οι συγκεκριμένοι οικισμοί του πρώην δήμου Κρουσώνα, βελτιώνουν σε σημαντικό βαθμό τις συνθήκες καλλιέργειας.
Στόχος μας ήταν από την πρώτη ημέρα της θητείας μας, να αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο πόρο για να συμβάλλουμε στην βελτίωση των οικονομικών συνθηκών του τόπου μας. Πιστεύουμε ότι ο πρωτογενής τομέας - ιδιαίτερα στο Μαλεβίζι - μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση. Με έργα όπως αυτά, διευκολύνουμε την σκληρή δουλειά των αγροτών, ενισχύουμε την παραγωγική διαδικασία και δίνουμε ώθηση στο να αναπτυχθούν περισσότερο οι καλλιέργειες. Εξίσου σημαντικό όμως είναι και το γεγονός, ότι με τέτοια έργα συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, στην εξοικονόμηση πολύτιμων υδάτινων πόρων με την ελαχιστοποίηση των διαρροών νερού που είχαμε από τις ζημιές των παλιών δικτύων, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουμε και το δίκτυο πυροπροστασίας των παραπάνω περιοχών.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη για το ενδιαφέρον που επέδειξε και σε αυτό το έργο, καθώς και τα στελέχη των υπηρεσιών του δήμου μας για την πολύ καλή δουλειά που πραγματοποίησαν».
Η χρηματοδότηση του προγράμματος γίνεται από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 - 2013 και ο χρόνος υλοποίησης του έργου είναι οι 8 μήνες.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει


 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA