Στην Ιταλία για τον Γκρέκο PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το έτος Ελ Γκρέκο, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Μαλεβιζίου (Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ.) διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής με τη συμμετοχή Ελλήνων και Ιταλών ζωγράφων στη Μπολόνια. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τους ομίλους UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και Ιταλίας και με τη συνεργασία του Ελληνικού Προξενείου της Μπολόνια και της Προξένου κ. Γωγώς Λαμπράκη. Η συγκεκριμένη έκθεση έχει προβληθεί ιδιαίτερα στην Ιταλική πόλη και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του καλοκαιριού. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν σε πανηγυρική ατμόσφαιρα στο Ναό της Τέχνης της Μπολόνια, το παλιό αρχοντικό του Καρδινάλιου, στην κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης, με τη συμμετοχή του εκεί Περιφερειάρχη, πολλών Δημάρχων όμορων δήμων, των τοπικών στρατιωτικών αρχών, πλήθος καλεσμένων από την πολιτική και κοινωνική ζωή της Μπολόνια, καθώς και σύσσωμης της Ελληνικής Κοινότητας της Μπολόνια που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια προβολής του Φόδελε, του Μαλεβιζίου, αλλά και της Κρήτης γενικότερα.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ. Γιώργος Αεράκης, ο οποίος και προσκάλεσε τους παρευρισκομένους στο φεστιβάλ Δ. Θεοτοκόπουλου στο Φόδελε την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, ενώ το παρόν έδωσε και ο Κρητικός σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο οποίος μίλησε για τη ζωή και το έργο του Ελ Γκρέκο.
Η έκθεση ολοκληρώνεται το βράδυ της Τετάρτης 25 Ιουνίου και αμέσως μετά, θα πραγματοποιηθεί εθιμοτυπική επίσκεψη της Ελληνικής αντιπροσωπείας στο Δήμο της Βενετίας και στα Ενετικά αρχεία της πόλης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση και η μεταφορά των καλλιτεχνών έγινε χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση του δήμου Μαλεβιζίου.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA