Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Νέο δίκτυο και κέντρο ελέγχου ηλεκτροφωτισμού στο Μαλεβίζι, χωρίς κόστος για το δήμο
Νέο δίκτυο και κέντρο ελέγχου ηλεκτροφωτισμού στο Μαλεβίζι, χωρίς κόστος για το δήμο PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 15 Μαϊου 2014
Το σημαντικό έργο αντικατάστασης του δικτύου φωτισμού για ένα πολύ μεγάλο τμήμα του δήμου Μαλεβιζίου, έρχεται ακόμα πιο κοντά στην υλοποίησή του μετά και την προέγκριση χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Τζέσικα» και τη δυνατότητα που δίνεται για δημοπράτηση του έργου.
Ο προϋπολογισμός αναμένεται να ανέλθει στα 2.000.000 ευρώ χωρίς ο δήμος Μαλεβιζίου να επιβαρυνθεί ούτε ευρώ για την κατασκευή του, αφού η κάλυψη επιτυγχάνεται από την οικονομία που θα προκύψει στους λογαριασμούς ρεύματος του δήμου. Το νέο δίκτυο θα αντικαταστήσει εκείνο των περιοχών του Γαζίου, της Αμμουδάρας, της Αγ. Μαρίνας Τσαλικάκι, της Αγίας Πελαγίας, του Κρουσώνα και της Τυλίσου. Η εκτιμώμενη εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων για το δήμο, υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 3.000.000 ευρώ την επόμενη 10ετία.
Με το έργο αυτό εκτός του ότι αναβαθμίζεται το γενικότερο επίπεδο ηλεκτροφωτισμού στις παραπάνω περιοχές και γίνεται αντίστοιχο ευρωπαϊκών πόλεων, τοποθετείται και κατάλληλος φωτισμός στην κάθε περιοχή. Διαφορετικός δηλαδή για δρόμους, διαφορετικός για γειτονιές, για πλατείες, κλπ. Παράλληλα, δημιουργείται ένα κέντρο ελέγχου όλου του δικτύου, μέσω του οποίου παρακολουθούνται οι βλάβες, οι ζημιές και ό,τι άλλο συμβαίνει, με τον ανάδοχο να έχει την υποχρέωση άμεσης παρέμβασης και επιδιόρθωσης. Όλος δε ο εξοπλισμός, μετά τη λήξη της σύμβασης με τον ανάδοχο, παραμένει στην ιδιοκτησία του δήμου.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Μια ακόμα ιδιαίτερα σημαντική παρέμβασή μας, έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή της. Με αυτό το έργο, καλύπτουμε απόλυτα τις ανάγκες φωτισμού μιας τεράστιας περιοχής, αστικής και τουριστικής, πετυχαίνουμε οικονομία στους λογαριασμούς μας, αλλά συμβάλλουμε και στην προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από την εξοικονόμηση ενέργειας. Εξίσου όμως σημαντικό, είναι και το γεγονός ότι όλα τα παραπάνω, τα πετυχαίνουμε χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά οι δημότες μας, αφού το συνολικό κόστος της επένδυσης, καλύπτεται και εξοφλείται από τα χρήματα που εξοικονομούμε από την κατανάλωση του ρεύματος».
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA