Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ισπανοί μαθητές συναντούν τον Γκρέκο στο Φόδελε
Ισπανοί μαθητές συναντούν τον Γκρέκο στο Φόδελε PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 06 Μαϊου 2014
Επίσκεψη στον τόπο γέννησης του Ελ Γκρέκο πραγματοποίησαν μαθητές του Λυκείου El Greco του Τολέδου, του παλαιότερου λυκείου της Ισπανικής πόλης, με σκοπό να αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο καλλιτέχνη.
Οι 18 μαθητές μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους επισκέφτηκαν το ομώνυμο μουσείο, ξεναγήθηκαν σε αυτό, περιηγήθηκαν στο μαγευτικό Φόδελε, ενώ επισκέφτηκαν και την αρχαιολογική συλλογή Μαλεβιζίου στο Γάζι, θαυμάζοντας τα εκθέματα της συλλογής Μεταξά και τις άλλες αρχαιότητες, ενώ άφησαν και μια πέτρα - σύμβολο της διεθνούς καμπάνιας που πραγματοποιούν για τον καρκίνο των ωοθηκών, όπως κάνουν σε κάθε μέρος που επισκέπτονται. Το ταξίδι των Ισπανών μαθητών, είναι αποτέλεσμα μιας πρωτοβουλίας του λυκείου Γαζίου. Οι μαθητές και των δυο λυκείων θα συνδιοργανώσουν την Παρασκευή 9/5, στις 11 π.μ., στο Τεχνόπολις στην Αμμουδάρα, εκδήλωση όπου και θα παρουσιαστούν διάφορες εργασίες σχετικά με τον Γκρέκο.
Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης υποδέχτηκε την Ισπανική αντιπροσωπεία στο Φόδελε, αντάλλαξε δώρα με τα παιδιά και σε δηλώσεις του τόνισε: «Η γενέτειρα του Ελ Γκρέκο, προσελκύει χιλιάδες τουριστών απ' όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Ειδικά εφέτος, που εορτάζουμε και το έτος Θεοτοκόπουλου, αναμένουμε το ενδιαφέρον αυτό να αυξηθεί ακόμα περισσότερο και προγραμματίζουμε πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε το μεγαλείο του έργου, αλλά και της ψυχής του σπουδαίου Κρητικού καλλιτέχνη. Παράλληλα, έχουμε ολοκληρώσει σημαντικές παρεμβάσεις που καθιστούν πιο εύκολη την πρόσβαση και πιο άνετη την παραμονή στον οικισμό, όπως είναι για παράδειγμα η διαπλάτυνση και η ασφαλτόστρωση του δρόμου προς το Φόδελε, το πεζοδρόμιο και η ασφαλτόστρωση του δρόμου από τον οικισμό μέχρι το Μουσείο, η ανάπλαση της πλατείας, η ανάδειξη του άλσους του Φόδελε, κ.α.».
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει


 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA