Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Αχλάδα: Αλλάζει όψη η πλατεία
Αχλάδα: Αλλάζει όψη η πλατεία PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014
Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου διαμόρφωσης και καλλωπισμού της πλατείας της Αχλάδας, προϋπολογισμού 260 χιλιάδων ευρώ.
Με τα συγκεκριμένα έργα ανάπλασης της πλατείας του οικισμού, η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου στοχεύει στο να αναδείξει τα παραδοσιακά του στοιχεία και να τον κάνει ακόμα πιο ελκυστικό σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες.
Στις παρεμβάσεις περιλαμβάνονται εργασίες αλλαγής του υπάρχοντος δαπέδου της πλατείας, πλακοστρώσεις με κυβόλιθους, εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων, τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, κατασκευή πέργκολας στη βρύση της πλατείας, ράμπας πρόσβασης και πλακών όδευσης ΑμεΑ, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, κ.α.
Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Η πλατεία της Αχλάδας, ενός από τους πιο όμορφους και παραδοσιακούς οικισμούς του δήμου μας, αλλάζει όψη. Με απόλυτο σεβασμό στον αρχιτεκτονικό του χαρακτήρα, αναδεικνύουμε τα παραδοσιακά του στοιχεία, με σκοπό να συμβάλλουμε στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και να δώσουμε σε κατοίκους και επισκέπτες τη δυνατότητα, να απολαμβάνουν ακόμα περισσότερο τις ομορφιές του τόπου. Ξεκινάμε με τη δημοπράτηση των εργασιών της κεντρικής πλατείας και στα σχέδιά μας είναι, με την εύρεση και των κατάλληλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων, να επεκταθούν αυτές οι παρεμβάσεις σε ολόκληρη την Αχλάδα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο Θέμη Κληρονόμο, ο οποίος πραγματικά έτρεξε πολύ για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Να ευχαριστήσω επίσης όλα τα στελέχη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου για την άψογη συνεργασία μας, καθώς επίσης και τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μας, για την πολύ καλή δουλειά που και σε αυτό το έργο πραγματοποίησαν».
Η χρηματοδότηση των έργων γίνεται από το πρόγραμμα LEADER.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει


 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA