Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ξεκινάει η κατασκευή του βρεφονηπιακού σταθμού στην Αγία Πελαγία
Ξεκινάει η κατασκευή του βρεφονηπιακού σταθμού στην Αγία Πελαγία PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013
Ένα όνειρο πολλών ετών, αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα στην Αγία Πελαγία!Μετά από πολλές συντονισμένες προσπάθειες, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γιώργου Δεικτάκη και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιώργου Πιτσούλη, υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του νέου βρεφονηπιακού σταθμού της Αγίας Πελαγίας, ο οποίος θα φιλοξενεί 50 παιδιά, 12 εκ των οποίων θα είναι βρέφη. Ο νέος σταθμός θα κατασκευαστεί δίπλα στο δημοτικό σχολείο της περιοχής, θα έχει εμβαδόν 455 τ. μ, θα διαθέτει όλους αίθουσα ύπνου, κουζίνα, τραπεζαρία, αίθουσες ψυχαγωγίας, βοηθητικούς χώρους, μεγάλη αυλή με παιδική χαρά και κήπο, ενώ θα είναι πλήρως εξοπλισμένος και απόλυτα προσβάσιμος.Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν πολλοί κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής και σύσσωμη η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου.Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης φανερά ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή δήλωσε: «Ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή της Αγίας Πελαγίας, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησής. Ο νέος αυτός σταθμός πρόκειται να καλύψει ένα μεγάλο κενό και να δώσει λύση σε πολλές οικογένειες του ταχύτατα αναπτυσσόμενου οικισμού. Όπως κάνουμε σε ολόκληρο το δήμο Μαλεβιζίου, έτσι και στην Αγία Πελαγία προσπαθούμε ως δημοτική αρχή να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες και ικανές συνθήκες ανάπτυξης. Με μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά, προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να κατασκευάσουμε έργα ανάπτυξης, υποδομών και βελτίωσης της καθημερινότητας, που έλλειπαν από τον τόπο μας.
Όπως καταλαβαίνετε, είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που όλη αυτή η προσπάθεια, αποδίδει καρπούς και σε αυτό, συμβάλει καθοριστικά και η άψογη συνεργασία που έχουμε με την Περιφέρεια Κρήτης. Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή, να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, την κ. Μαρία Κασσωτάκη και όλα τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, για την άψογη συνεργασία μας και την καθοριστική συμβολή τους. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω δημόσια όλα τα στελέχη των υπηρεσιών του δήμου μας, τον πρόεδρο του οικισμού Γ. Πεδιώτη, καθώς και όλους όσους βοήθησαν για να υλοποιηθεί αυτός ο στόχος.
Ταυτόχρονα όμως, εδώ στην Αγία Πελαγία έχουμε και άλλο ένα εξαιρετικά σπουδαίο έργο που εντάχτηκε πρόσφατα στο ΕΣΠΑ και δεν είναι άλλο από την μονάδα του βιολογικού καθαρισμού, προϋπολογισμού 14.000.000 ευρώ, η οποία σύντομα δημοπρατείται και με τη λειτουργία της, η Αγία Πελαγία θα αποκτήσει την περιβαλλοντική αναβάθμιση που ήταν απαραίτητη, ενώ παράλληλα, θα αναβαθμιστεί και το αίσθημα της περιβαλλοντικής προστασίας μιας περιοχής που διαθέτει ιδιαίτερο φυσικό κάλλος. Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, ο συγκεκριμένος βιολογικός ήταν στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας και έπειτα από επίμονο αγώνα πολλών μηνών, αλλά και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη και αυτό το όνειρο ζωής, γίνεται πραγματικότητα.
Υπάρχει τέλος και το βασικό θέμα της δημιουργίας των κόμβων στον Β.Ο.Α.Κ., για τους οποίους έχουμε εκπονήσει και καταθέσει τις απαραίτητες μελέτες και αισιοδοξώ ότι με τη βοήθεια του Γενικού Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γιώργου Δεικτάκη, στην δικαιοδοσία του οποίου πλέον υπάγεται το έργο, σύντομα θα βρεθεί η ιδανική λύση».
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA