Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Εγκαινιάστηκε το νέο νηπιαγωγείο Καλεσσίων
Εγκαινιάστηκε το νέο νηπιαγωγείο Καλεσσίων PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2013
Με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευρ. Κουκιαδάκη, στελεχών της εκπαίδευσης και σύσσωμης της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου, εγκαινιάστηκε το νέο νηπιαγωγείο στα Καλέσσα.
Πρόκειται για ένα σχολείο 75 περίπου τετραγωνικών μέτρων, με αίθουσα δραστηριοτήτων, τραπεζαρία, κοινόχρηστο χώρο, wc, κουζίνα και γραφείο, ενώ είναι απόλυτα προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα. Η κατασκευή του νέου νηπιαγωγείου έγινε από ίδιους πόρους του δήμου Μαλεβιζίου και αποτελούσε δέσμευση της δημοτικής αρχής απέναντι σε ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων του οικισμού.
Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε: «Υλοποιώντας μια ακόμη δέσμευσή μας στο τομέα της εκπαίδευσης και ειδικότερα, σε αυτόν της σχολικής στέγης, εγκαινιάζουμε σήμερα το νέο νηπιαγωγείο των Καλεσσίων, προσθέτοντας έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των σχολικών έργων του δήμου μας. Το νηπιαγωγείο αυτό, μαζί με το νέο Λύκειο Γαζίου που ολοκληρώνεται, το πρώην αθλητικό γυμνάσιο που λειτουργεί πλέον ως δημοτικό, το γυμνάσιο Τυλίσου που διατηρήθηκε και αναβαθμίστηκε, τα νέα νηπιαγωγεία Γαζίου, Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι και Ροδιάς, το καινούργιο δημοτικό που θα κατασκευάσουμε στο Γάζι - για το οποίο έχουμε ήδη αγοράσει το οικόπεδο, έχουμε έτοιμες τις μελέτες και περιμένουμε την ένταξή του έργου στο ΕΣΠΑ όπως μας έχει υποσχεθεί ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης που βρίσκεται διαρκώς δίπλα μας - αποτελούν σημαντικότατες παρεμβάσεις στην προσπάθεια αντιμετώπισης του εκρηκτικού προβλήματος της σχολικής στέγης. Το νέο νηπιαγωγείο στα Καλέσσα, αποτελεί επίσης και μια ακόμα απόδειξη, ότι τα χρήματα που εσείς οι ίδιοι, με δυσκολία καταβάλετε στο δημοτικό ταμείο, πιάνουν τόπο. Χρησιμοποιούνται για να καλύψουν ουσιαστικές ανάγκες και να βελτιώσουν τις συνθήκες της καθημερινότητάς σας.
Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που και ο δήμος μας αντιμετωπίζει, προσπαθούμε με σωστό προγραμματισμό και εξορθολογισμό των δαπανών μας, να εξοικονομούμε χρήματα για να μπορούμε να δίνουμε στους δημότες, αυτά τα οποία δικαιούνται. Προσπαθούμε διαρκώς να παρεμβαίνουμε ουσιαστικά και να δημιουργούμε συνθήκες και προϋποθέσεις ανάπτυξης. Εδώ στα πανέμορφα Καλέσσα, αυτό το γνωρίζετε καλά. Βλέπετε τα έργα της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού, των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, των δρόμων περιφερειακά του οικισμού, της νέας παιδικής χαράς, της μελέτης πολεοδόμησης, της μελέτης ανάπλασης του οικισμού, κ.α. Δεν θα αναφερθώ αναλυτικά σε αυτά για να μη σας κουράσω, άλλωστε τα ζείτε καθημερινά. Θα ήθελα μόνο να γνωρίζεται, ότι ως δημοτική αρχή δεν σταματάμε εδώ, αλλά διαρκώς προγραμματίζουμε και νέες παρεμβάσεις, τόσο σε επίπεδο ανάπτυξης και υποδομών, όσο και σε επίπεδο βελτίωσης της καθημερινότητας. Με μεθοδικότητα και πολλή δουλειά, θέτουμε τις βάσεις της ανάπτυξης για ολόκληρο το Μαλεβίζι!
Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αντώνη Βασιλάκη όπως και όλα τα μέλη του τοπικού συμβουλίου, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Άρη Σαλούστρο, τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μας και γενικά όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση του έργου.
Θα ήθελα κλείνοντας να ευχηθώ στους μικρούς μαθητές και στις μικρές μαθήτριες του νέου νηπιαγωγείου, να έχουν καλή πρόοδο και να φροντίσουν να διατηρούν το σχολείο τους καθαρό και όμορφο. Στη δασκάλα τους να ευχηθώ καλή δύναμη, για να μπορέσει να μεταλαμπαδεύσει τις πολύτιμες γνώσεις της στα μικρά παιδιά Και στους γονείς, όλους εσάς που καμαρώνετε για τα αγγελούδια σας, να τα δείτε όπως ποθείτε!  Καλορίζικο το νέο μας νηπιαγωγείο!»
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA