Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Τίμησαν τη μνήμη των Ηρώων καταδρομέων Ηλία Τούλη και Νίκου Καβροχωριανού
Τίμησαν τη μνήμη των Ηρώων καταδρομέων Ηλία Τούλη και Νίκου Καβροχωριανού PDF Εκτύπωση
Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013
Με ευλάβεια και ευγνωμοσύνη, η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου και οι οικογένειες των καταδρομέων Ηλία Τούλη στο Μάραθος και Νικολάου Καβροχωριανού στη Μονή, τίμησαν τη μνήμη των δυο Ηρώων που έχασαν τη ζωή τους το καλοκαίρι του 1974 στα τραγικά γεγονότα της Κύπρου.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης αναφερόμενος στο μεγαλείο της θυσίας τους, αλλά και στο άδικο του χαμού τους, τόνισε: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη δυο Ηρώων, του λοχία καταδρομών Νικολάου Καβροχωριανού και του καταδρομέα Ηλία Τούλη. Δυο καταδρομέων που χάθηκαν άδικα μαζί με συναδέλφους, στα τραγικά γεγονότα του καλοκαιριού του ʼ74 στην Κύπρο. Αποτίουμε το φόρο τιμής που τους αξίζει και δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε για πάντα ζωντανό στη μνήμη μας το μεγαλείο της θυσίας τους και να το μεταδίδουμε από γενιά σε γενιά, έτσι ώστε όλοι να μαθαίνουν για τους ήρωες και την ιστορία αυτού του τόπου».
Ο πρώην δήμαρχος Τυλίσου, συμπολεμιστής των νεκρών Ηρώων Β. Φθενός αναφέρθηκε στο ιστορικό της μοιραίας νύχτας της 21ης Ιουλίου του 1974 και στα δραματικά γεγονότα που ακολούθησαν.
Παρόντες στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης ήταν ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου, ο βουλευτής Ηρακλείου Ν. Μαριάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευρ. Κουκιαδάκης, ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης Κρήτης Απ. Κλινάκης, οι αντιδήμαρχοι Θ. Κύρκος, Χ. Κουτσογιάννης και Γ. Αεράκης, ο πρώην δήμαρχος Τυλίσου Β. Φθενός, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηρακλείου Ταξίαρχος Γ. Ζαμπετάκης και εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας, οι πρόεδροι των οικισμών Φ. Κοκκινάκης και Γ. Πατραμάνης, εκπρόσωποι της Λέσχης Καταδρομέων, φορέων, συλλόγων και πολλοί κατοίκων των οικισμών.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA