Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Μοναδική επιτυχία για το Κεραμούτσι Μαλεβιζίου!
Μοναδική επιτυχία για το Κεραμούτσι Μαλεβιζίου! PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 30 Απριλίου 2013
Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου, ο πανέμορφος οικισμός, είναι πλέον ένα από τα 6 χωριά σε όλη την Ελλάδα που εντάχτηκε σε ειδικό πρόγραμμα για πραγματοποίηση «πράσινων» παρεμβάσεων μεγάλης κλίμακας, προϋπολογισμού 3.240.000 €.
Τα έργα που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του προγράμματος «Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές Κοινότητες - Νέο πρότυπο Ανάπτυξης», αναμένεται να αλλάξουν ριζικά την όψη του ιστορικού χωριού. Σκοπός των παρεμβάσεων είναι το Κεραμούτσι να έχει μηδενισμό του ενεργειακού του ισοζυγίου μέσα από «πράσινες» και οικολογικές παρεμβάσεις που αφορούν αντικατάσταση κουφωμάτων, μονώσεις, εισαγωγή πρωτοποριακών τεχνολογιών θέρμανσης και ψύξης, εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε., κ.α.
Ένα από τα ιδιαίτερα σημεία που αξίζουν αναφοράς, είναι ότι οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν αφορούν για πρώτη φορά ιδιοκτησίες! Αποτέλεσμα αυτού, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων να αποκομίσουν οφέλη τόσο άμεσα όσο και μακροχρόνια, χωρίς να έχουν καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση για τις εργασίες που θα γίνουν στα ακίνητά τους.
Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Η συγκεκριμένη ένταξη είναι εξαιρετικά σημαντική για το Κεραμούτσι, αλλά και για το Μαλεβίζι γενικότερα. Πέρα από την τεράστια περιβαλλοντική σημασία που έχουν τα έργα αυτά, για πρώτη φορά πρόκειται να γίνουν εργασίες σε ιδιωτικά κτίρια, οι οποίες και θα αποφέρουν άμεσα, οικονομικά οφέλη στους ιδιοκτήτες τους. Χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί βλέπω ότι οι αναπτυξιακές μας παρεμβάσεις στην ενδοχώρα του Μαλεβιζίου αποδίδουν, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να ατενίζουμε το αύριο με αισιοδοξία. Μετά και από αυτή την πλήρη ανάπλαση, το ιστορικό και πανέμορφο Κεραμούτσι, θα αποτελεί σημείο αναφοράς και πόλο έλξης για τους Έλληνες και τους ξένους επισκέπτες του τόπου μας. Αυτός είναι και ο σκοπός μας. Να αναδείξουμε σε κάθε οικισμό του Μαλεβιζίου, όλα τα στοιχεία που τον κάνουν αληθινά μοναδικό.
Θα ήθελα τέλος, να ευχαριστήσω δημόσια τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκη, τον Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γ. Δεικτάκη και τους βουλευτές Ηρακλείου κ.κ. Λ. Αυγενάκη και Β. Κεγκέρογλου για το έντονο ενδιαφέρον και την υποστήριξη που παρείχαν και σε αυτή την προσπάθεια της δημοτικής αρχής».
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA