Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Μια ακόμα δωρεά βιβλίων για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου
Μια ακόμα δωρεά βιβλίων για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013
Μια ακόμα σημαντική δωρεά βιβλίων προστέθηκε σε αυτές των οικογενειών Δουλγεράκη, Βαρδουλάκη, Ανδρουλάκη, αλλά και του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», για την υπό σύσταση Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου.
Η βιβλιοθήκη δυο γνωστών Μαλεβιζιωτών που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, περιήλθε στο δήμο, με αποτέλεσμα τα βιβλία που έχουν ήδη συγκεντρωθεί να ξεπερνούν τους 6000 τόμους!
Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε συνάντηση που είχε με τους δωρητές, τους ευχαρίστησε για την ευγενική τους χειρονομία, τους διαβεβαίωσε ότι τα παραχωρούμενα βιβλία θα περιληφθούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου (η υλοποίηση της οποίας ήδη έχει ξεκινήσει από τη δημοτική αρχή) και δήλωσε: «Μας συγκινεί ιδιαίτερα κάθε δωρεά που γίνεται στο δήμο μας, ενώ είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός της αποδοχής αυτής της πρότασης της δημοτικής αρχής. Με μεγάλη μας χαρά, βλέπουμε ότι η ανταπόκριση για τη δημιουργία της Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου είναι μεγάλη και αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι το αποτέλεσμα που θα προκύψει, θα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Η πνευματική καλλιέργεια κάθε κοινωνίας είναι απαραίτητη άλλωστε και η λειτουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο δήμο μας θα συμβάλλει καθοριστικά σε αυτή την κατεύθυνση».
Η νέα δωρεά περιλαμβάνει 1232 βιβλία, τα οποία αντιπροσωπεύουν το πνευματικό επίπεδο και τα ιδιαίτερα γνωστικά ενδιαφέροντα των πρώην κατόχων τους.
Στην πλειονότητά τους ανήκουν στην κατηγορία της λογοτεχνίας, πολυάριθμα είναι τα βιβλία ελληνικής πεζογραφίας, ενώ υπάρχουν και αρκετά της παιδικής λογοτεχνίας. Πολυάριθμα είναι επίσης τα βιβλία με αντικείμενο την ιστορία του ελληνικού έθνους, την τοπική ιστορία της Κρήτης, τη λαογραφία της και εν γένει τον πολιτισμό της. Η κατηγορία των ταξιδιωτικών οδηγών εκπροσωπείται επίσης με πολυάριθμους τόμους που αφορούν σε σημαντικούς ελληνικούς αλλά και διεθνείς προορισμούς. Σημαντική κατηγορία των παραχωρούμενων βιβλίων συνιστούν και τα βιβλία που εμπίπτουν στα επιστημονικά ενδιαφέροντα των δωρητών, με σημαντικές πανεπιστημιακές εκδόσεις γεωπονικών κυρίως συγγραμμάτων αλλά και μαθηματικών, φυσικής, χημείας, βιολογίας κ.α.
Ιδιαίτερης αναφοράς χρήσουν οι πλήρεις σειρές των ποικίλης φύσεως λεξικών, ελληνικών και ξενόγλωσσων και κυρίως οι μεγάλες σειρές των πολύτομων εγκυκλοπαιδειών, με αντικείμενο την ιστορία του ελληνικού έθνους.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA