Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ΚΑΜΑΡΙ: Αλλάζει όψη και γίνεται ομορφότερο
ΚΑΜΑΡΙ: Αλλάζει όψη και γίνεται ομορφότερο PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013
Με τη συμμετοχή 10 κοινοπραξιών, διεξήχθη ο διαγωνισμός επιλογής αναδόχου για τη δημιουργία εκθεσιακού χώρου οίνου και αμπέλου, στο καμάρι Μαλεβιζίου.
Στις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν, συμπεριλαμβάνεται η αλλαγή της στέγης και η ριζική αναπαλαίωση του παλιού δημοτικού σχολείου του χωριού, η προσθήκη χώρου αποθήκης και τουαλετών, καθώς και η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου - πλατείας των 1500 τ.μ. με την κατασκευή κερκίδων, χώρου στάθμευσης, ενός παραδοσιακού πατητηριού σταφυλιών, αλλά και τη φύτευση ενός αμπελιού.
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για το οποίο η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου κατάφερε - από ίδια έσοδα του δήμου - να εκπονήσει την μελέτη, να την φέρει σε στάδιο ωρίμανσης, να την εντάξει προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ (ΟΣΑΠΥ) και να δημοπρατήσει το έργο σε χρόνο ρεκόρ.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κώστας Μαμούλάκης τόνισε: «Μια ακόμα παρέμβασή μας με στόχο την ανάδειξη της παράδοσης του τόπου μας, μπαίνει στην τελική ευθεία υλοποίησης. Με τη συγκεκριμένη ενέργεια, αποσκοπούμε στο να αναδείξουμε την διαδικασία του τρύγου, όπως ακριβώς την έκαναν οι πατεράδες και οι παππούδες μας. Με τη δημιουργία του εκθεσιακού χώρου οίνου και αμπέλου, θα μπορούν οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, να μαθαίνουν την παραδοσιακή διαδικασία καλλιέργειας και παραγωγής κρασιού, να εκπαιδεύονται, να ενημερώνονται, αλλά και να ψυχαγωγούνται. Ευελπιστούμε ότι και αυτή η δράση θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, δίνοντας ένα ακόμα κίνητρο επίσκεψης στο γραφικό και πολύ όμορφο Καμάρι, το οποίο με αυτό το έργο γίνεται ακόμα ομορφότερο. Αποτελεί άλλωστε βασικό μας στόχο, να αναδείξουμε σε κάθε έναν από τους οικισμούς του Μαλεβιζίου, τα στοιχεία εκείνα που τον κάνουν μοναδικό, τα στοιχεία εκείνα που μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τους μοχλούς της τοπικής ανάπτυξης. Για άλλη μια φορά θέλω να συγχαρώ την τεχνική μας υπηρεσία και τη ειδική σύμβουλο Ρένα Κοτσιφού, αλλά και να ευχαριστήσω θερμά τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, καθώς και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, για τη βοήθειά τους».
Προσωρινός μειοδότης αναδείχτηκε η κοινοπραξία Νιολάκη - Κατσαράκη και το έργο, προϋπολογισμού 354 χιλ ευρώ με χρηματοδότηση από το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε 12 μήνες.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA