Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ανάδοχος για τον ανεμόμυλο στις Γωνιές
Ανάδοχος για τον ανεμόμυλο στις Γωνιές PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 20 Μαρτίου 2013
Ένα ακόμα χαρακτηριστικό μνημείο του Μαλεβιζίου, ο ανεμόμυλος των Γωνιών, αναμένεται να μεταμορφωθεί και να αναδειχτούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.
Ειδικότερα, προβλέπεται να αναπλαστεί ο περιβάλλοντας χώρος, με τις εργασίες να γίνονται σε δύο επιμέρους επίπεδα, τον χώρο του ανεμόμυλου και τον χώρου του αλωνιού. Οι όποιες επεμβάσεις, θα πραγματοποιηθούν χωρίς να αλλοιωθεί το φυσικό έδαφος και προβλέπεται να δημιουργηθούν επίπεδες επιφάνειες (όπου το φυσικό έδαφος το επιτρέπει), να τοποθετηθεί χαμηλή περίφραξη στην ακτίνα κίνησης των αντενών του μύλου, να δημιουργηθούν δυο είσοδοι με λίθινες πλάκες και ανάλογη σκάλα επικοινωνίας με το χώρο του αλωνιού, να κατασκευαστεί κρήνη και αποχέτευση, λίθινα τοιχία και τοιχία αντιστήριξης, χώρος στάσης και θέας, κ.α.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης φανερά ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, σε δηλώσεις του τόνισε: «Συνεχίζοντας τις στοχευμένες παρεμβάσεις μας, φροντίζουμε να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο ένα χαρακτηριστικό πολιτιστικό μνημείο των Γωνιών, τον παλιό ανεμόμυλο. Με την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου, αποσκοπούμε στο να δώσουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες του τόπου να απολαύσουν μια ακόμα ομορφιά του οικισμού, να πάρουν μια εικόνα από το παρελθόν, από την καθημερινότητα εκείνης της εποχής. Προστατεύοντας, ενισχύοντας και προβάλλοντας τους πολλούς και διάσπαρτους πολιτιστικούς θησαυρούς του τόπου μας, ευελπιστούμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη των μικρών, τοπικών οικονομιών των οικισμών μας και να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης σε όλο το Μαλεβίζι. Δεν είναι εύκολο αυτό, αλλά καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση».
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 129 χιλ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Κρήτης & Νήσων Αιγαίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 23 μήνες.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA