Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Γαλλική «βοήθεια» στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Κοινωνικό Φαρμακείο Μαλεβιζίου
Γαλλική «βοήθεια» στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Κοινωνικό Φαρμακείο Μαλεβιζίου PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013
Μια συγκινητική δωρεά περίμενε σήμερα το δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη.
Ένας ζευγάρι Γάλλων, ο Bernard και η Magali Fischer, μόνιμοι κάτοικοι Ροδιάς τα τελευταία χρόνια, επισκέφτηκαν το δήμαρχο και του προσέφεραν φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό, για να ενισχύσουν τη δράση του Ιατρείου και του Φαρμακείου του δήμου. Η ενέργεια συγκέντρωσης του υλικού αυτού, πραγματοποιήθηκε στην Γαλλία και ειδικότερα στην Billainvillier, πόλη στην οποία είναι αντιδήμαρχος η αδερφή της κ. Fischer. Μαθαίνοντας για τη δράση των κοινωνικών δομών του δήμου Μαλεβιζίου από τα Κρητικά μέσα ενημέρωσης, το ζευγάρι των Γάλλων θεώρησε σκόπιμο να παρακινήσει τους δημότες της Billainvillier οι οποίοι και συνέλεξαν το υλικό. Παράλληλα, ενημέρωσαν τις εκεί τοπικές εταιρείες ιατροφαρμακευτικού υλικού, οι οποίες συνέβαλλαν και αυτές στο να συγκεντρωθούν 8 κούτες υλικών και φαρμάκων, ενώ δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις αποστολές, με συχνότητα 3 με 4 φορές το χρόνο! Δημοσίευσαν μάλιστα τη δράση αυτή και στη δημοτική εφημερίδα της Γαλλικής πόλης, με τίτλο «Λεπτή χειρονομία για την Ελλάδα».
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ευχαρίστησε θερμά το ζεύγος Fischer, τους κάλεσε στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δ. Σ. Μαλεβιζίου την Παρασκευή 8/3 για να τους τιμήσει το Συμβούλιο για την ευγενική χειρονομία τους και σε δηλώσεις του τόνισε: «Μας συγκινεί ιδιαίτερα κάθε δωρεά που γίνεται για να ενισχύσει τις κοινωνικές μας παρεμβάσεις, πόσο μάλλον όταν γίνεται από Φιλέλληνες του εξωτερικού. Αποτελεί μια πρωτόγνωρη πράξη στήριξης για εμάς, μια ακόμα απόδειξη ότι η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο, εντός και εκτός συνόρων, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργεί συναισθήματα ελπίδας και αισιοδοξίας σε όλους μας. Είναι όμως παράλληλα και μια πράξη αναγνώρισης των προσπαθειών που καταβάλλουμε και με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα δημόσια να συγχαρώ όλους όσους στηρίζουν έμπρακτα τις δράσεις μας, καθώς και τα στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου μας, που καταφέρνουν και ανταποκρίνονται με αποτελεσματικότητα στις αυξημένες υποχρεώσεις που έχουν προκύψει».
Παρόντες στην παράδοση ήταν ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΠΠΑΜ Κώστας Φασουλάκης, ο επιστημονικός υπεύθυνος των Ιατρικών δομών, ιατρός Κωστής Γωνιανάκης και ο Γεν. Γραμματέας του δήμου Γιώργος Μανουσάκης.
Όσοι δημότες Μαλεβιζίου επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στο Κοινωνικό Φαρμακείο Μαλεβιζίου, αλλά και στις υπόλοιπες κοινωνικές δομές (Ιατρείο και Οδοντιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φροντιστήριο), μπορούν να απευθύνονται στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου στα τηλέφωνα 2813400684 και 2813400692 (καθημερινά 7:30 έως 15:30 - υπεύθυνες οι κοινωνικοί λειτουργοί Μαρία Τερζίδου και Γεωργία Γράψα).
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA