Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Η αντιπλημμυρική προστασία του Γαζίου και του Παλαιοκάστρου στο επίκεντρο
Η αντιπλημμυρική προστασία του Γαζίου και του Παλαιοκάστρου στο επίκεντρο PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012
Σύσκεψη με αποκλειστικό θέμα την αντιπλημμυρική προστασία του Γαζίου και του Παλαιοκάστρου ενόψει του επερχόμενου χειμώνα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη.
Με τη συμμετοχή των μελετητών, των επιβλεπόντων μηχανικών και στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, συζητήθηκε το θέμα της αποπερατωμένης αντιπλημμυρικής μελέτης του Γαζίου, η οποία βρίσκεται κατατεθειμένη στο Υπουργείο Εσωτερικών και εξετάστηκαν τρόποι έτσι ώστε να δοθεί άμεσα η έγκριση και να μπορέσει να υλοποιηθεί. Για το δε Παλαιόκαστρο, μια περιοχή που στο παρελθόν έχει υποστεί τεράστιες ζημιές - έχουν κινδυνέψει ακόμα και ανθρώπινες ζωές - αναμένεται να παραδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα η μελέτη δικτύων του οικισμού. Αυτή περιλαμβάνει τα δίκτυα αποχέτευσης, ύδρευσης και όμβριων υδάτων και αποτελεί μεγάλο τμήμα και του έργου του βιολογικού καθαρισμού της περιοχής.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε την σπουδαιότητα των μελετών αυτών και δήλωσε: «Η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών αυτών, αποτελεί βασικό μέλημα της δημοτικής αρχής. Στο Γάζι, με τα τόσα προβλήματα που υπάρχουν εξαιτίας της άναρχης δόμησης, το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε αρκετές γειτονιές. Στο δε Παλαιόκαστρο, όπου στο παρελθόν οι κάτοικοι έχουν ζήσει δραματικές στιγμές, η μελέτη αυτή είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Ταυτόχρονα όμως, καλύπτει σε ποσοστό 90% περίπου και το σημαντικό έργο του βιολογικού καθαρισμού της περιοχής, οπότε η σπουδαιότητά της λαμβάνει επιπλέον βάρος. Πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση έτσι ώστε αφενός να ξεμπλοκάρει άμεσα η μελέτη του Γαζίου από το υπ. Εσωτερικών, αφετέρου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η αντίστοιχη του Παλαιόκστρου, για την οποία και έλαβα τη διαβεβαίωση πώς θα παραδοθεί εγκεκριμένη την ερχόμενη εβδομάδα. Είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε ζητήματα πολιτικής προστασίας και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προχωρήσουν οι διαδικασίες με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς. Είμαστε αποφασισμένοι να μη σταματήσουμε να πιέζουμε προς πάσα κατεύθυνση, μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα!».
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA