Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Μια ακόμα αγορά ακινήτου για κατεδάφιση με στόχο την ανάδειξη της Ενετικής έπαυλης των Καλλέργηδων στη Ροδιά
Μια ακόμα αγορά ακινήτου για κατεδάφιση με στόχο την ανάδειξη της Ενετικής έπαυλης των Καλλέργηδων στη Ροδιά PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 08 Αυγούστου 2012
Ένα ακόμα ακίνητο αγόρασε ο δήμος Μαλεβιζίου στη Ροδιά, με σκοπό την κατεδάφισή του για την πλήρη αξιοποίηση και ανάδειξη της Ενετικής έπαυλης των Καλλέργηδων, αλλά και του γειτονικού, μεταβυζαντινού ναού της Παναγίας της Ροδέας.
Πρόκειται για ένα ακίνητο 100 περίπου τ.μ. το οποίο βρίσκεται στο περιβάλλοντα χώρο της έπαυλης και αποτελούσε εμπόδιο στην ορθή ανάδειξη και αξιοποίησή της. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατεδαφιστεί το κτίσμα και να απομακρυνθούν τα μπάζα έτσι ώστε να προχωρήσουν οι υπόλοιπες εργασίες διαμόρφωσης του χώρου, ηλεκτροφωτισμού, κλπ, ενώ στα πλάνα της δημοτικής αρχής βρίσκεται η αγορά κι άλλων παλιών οικημάτων τα οποία εμποδίζουν την ανάδειξη των σπουδαίων μνημείων.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του και για αυτή την αγορά και δήλωσε: «Προχωράμε με ταχύτατους ρυθμούς το πρόγραμμα ανάδειξης ενός ακόμα σπουδαίου μνημείου του δήμου μας: Της ενετικής έπαυλης των Καλλέργηδων στον πανέμορφο οικισμό της Ροδιάς αλλά και του Ναού της Παναγίας της Ροδέας. Πρόκειται για μια από τις στοχευμένες δράσεις που υλοποιούμε με δικούς μας πόρους, με στόχο να παραδώσουμε στους κατοίκους και τους επισκέπτες του τόπου μας τους «θησαυρούς» που το Μαλεβίζι διαθέτει, σε όλο τους το μεγαλείο. Υλοποιούμε ενέργειες στήριξης της αναπτυξιακής προοπτικής του Μαλεβιζίου, ανάκαμψης της τοπικής οικονομίες, αλλά και ενίσχυσης της τουριστικής προβολής του δήμου μας. Ως δημοτική αρχή, προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε με τον ιδανικότερο τρόπο κάθε ευκαιρία που μας δίνεται για να αποκτήσει ο δήμος μας τη θέση που του αξίζει και ευελπιστούμε ότι, παρά τις πολλές και σημαντικές οικονομικές δυσκολίες, θα τα καταφέρουμε!».
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA