Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ανάδοχος για το νέο Λύκειο Γαζίου
Ανάδοχος για το νέο Λύκειο Γαζίου PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του νέου Λυκείου Γαζίου, ενός εκ των βασικών στόχων που είχαν τεθεί από τη δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, προϋπολογισμού 6 εκ. ευρώ.
Η κατασκευή του νέου αυτού σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το λύκειο Γαζίου, είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική για την ευρύτερη περιοχή του Γαζίου. Το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι ιδιαίτερα έντονο (περισσότερα από 900 παιδιά φιλοξενούνται σήμερα στο γυμνάσιο και λύκειο) και ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης, ήταν η κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου και λειτουργικού κτιρίου. Αξίζει να σημειωθεί πώς προβλέπεται να κατασκευαστεί ένα κτίριο με έντονα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά που θα το καθιστούν μοναδικό σε επίπεδο σχολικού έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ολόκληρη την Κρήτη! Μια κίνηση αναγκαία, αφού η προστασία του περιβάλλοντος και η μείωση των ενεργοβόρων κτηριακών κατασκευών είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να αντιμετωπιστεί - σε όποιο βαθμό είναι δυνατό - η περιβαλλοντική υποβάθμιση του πλανήτη μας. Θα φιλοξενεί 360 μαθητές, η κατασκευή του θα γίνει στη θέση Μεγάλος Λάκος.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν έντεκα κατασκευαστικές εταιρείες, προσωρινός μειοδότης αναδείχτηκε η εταιρεία Ρόμβος ΑΕ με μέση έκπτωση 47,3%, χρόνος υλοποίησης του έργου, είναι οι 20 μήνες και χρηματοδοτείται από το Ε. Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 - 2013.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή και την ευτυχή κατάληξη των προσπαθειών της δημοτικής αρχής για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου. Τονίζει επίσης το ότι προτίθεται να παρακολουθεί από κοντά προσωπικά, όλα τα στάδια ανέγερσης, με σκοπό να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν το νέο σχολικό συγκρότημα. Ευχαριστεί τέλος τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκη, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ευρ. Κουκιαδάκη, καθώς και όλα τα στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας και του δήμου Μαλεβιζίου για την άψογη συνεργασία και αποτελεσματικότητα των ενεργειών τους.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA