Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Στην τελική ευθεία για το 4ο φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο στην Αμμουδάρα
Στην τελική ευθεία για το 4ο φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο στην Αμμουδάρα PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019
Ένας θεσμός που προβάλει το Μαλεβίζι σε όλο τον κόσμο - Κορυφαίοι καλλιτέχνες στέλνουν ισχυρά περιβαλλοντικά μηνύματα - Κώστας Μαμουλάκης: Η Αμμουδάρα για μια ακόμα χρονιά στο επίκεντρο της τουριστικής προβολής του τόπου μας

Μηνύματα για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος από τη ρύπανση, αναμένεται να στείλει ξανά φέτος στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο το 4ο Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Αμμουδάρα, υπό την αιγίδα του δήμου Μαλεβιζίου.

Η προετοιμασία του φεστιβάλ έχει ήδη ξεκινήσει και προγραμματίζεται να δημιουργηθούν ξανά εκπληκτικά γλυπτά από άμμο, ύψους ακόμα και τριών μέτρων, με την προσδοκία να παραμείνουν στην Αμμουδάρα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια.
Το φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο δεν χρειάζεται... συστάσεις! Έχει πραγματοποιηθεί ήδη τρείς φορές με την υποστήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης και αποτελεί πλέον θεσμό γνωστό, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Διεθνή μέσα ενημέρωσης (Ευρώπη, Ασία, Αυστραλία, Αμερική) «ταξίδεψαν» τις εικόνες του φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, τα προηγούμενα χρόνια της διοργάνωσης, κάτι που αναμένεται να γίνει και φέτος, ενισχύοντας την Κρήτη ως τουριστικό προορισμό. Και οι ξένοι επισκέπτες όμως της Αμμουδάρας, εντυπωσιάστηκαν και μετέφεραν μοναδικές εικόνες μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα στις πατρίδες τους.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί με τον συντονισμό του γλύπτη Μανώλη Χαρκούτση, σε τέσσερα σημεία της Αμμουδάρας, ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να απολαμβάνουν τα γλυπτά στον περίπατό τους. Γνωστοί γλύπτες θα φιλοτεχνούν τα έργα τους από τη 1 έως τις 25 Ιουνίου, εργασίες που θα μπορούν να βλέπουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής. Συγχρόνως, προετοιμάζονται και δωρεάν μαθήματα γλυπτικής στην άμμο για μικρούς και μεγάλους. Ένα κατά τ΄ άλλα ευτελές υλικό, η άμμος, που υπάρχει σε αφθονία στις παραλίες, γίνεται πλαστική ύλη που αποδίδει μεγάλα αλλά και μικρά έργα τέχνης. Κεντρικό μήνυμα του φεστιβάλ και των έργων που θα φιλοτεχνηθούν θα είναι και φέτος «Δεν το βάζω κάτω ! Καθαρές θάλασσες, καθαρές παραλίες!»

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του φεστιβάλ, τα έργα θα παραμείνουν στην Αμμουδάρα, ως αξιοθέατα, μέχρι το φθινόπωρο που θα «παραδοθούν» στις καιρικές συνθήκες και τη θάλασσα, εκφράζοντας με τον πιο γοητευτικό τρόπο την έννοια του εφήμερου...

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Ένα μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο, ένας θεσμός που προβάλει την Αμμουδάρα, το Μαλεβίζι και την Κρήτη ολόκληρη διεθνώς, έχει μπει για μια ακόμα χρονιά στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι και εφέτος, ο εξαιρετικός Μανώλης Χαρκούτσης και οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν, θα μας αφήσουν άφωνους με τις δημιουργίες τους και τα έργα τους θα λειτουργήσουν ως μαγνήτης τόσο για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες του τόπου μας. Και η Αμμουδάρα, θα βρεθεί στο επίκεντρο της τουριστικής προβολής του τόπου μας».

Ήδη αρκετές επιχειρήσεις δείχνουν το ενδιαφέρον τους τα συμβάλλουν στην υποστήριξη του πιο πρωτότυπου θεσμού. Και οι επιχειρήσεις αυτές, όλο και αυξάνονται!
Μέχρι τώρα, χορηγοί του 4ου Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο είναι:

Χρυσοί χορηγοί : TUI Magic Life Candia Maris, Apollonia Beach City Resort & Spa, ΑΝΕΚ - Blue Star Ferries

Αργυροί χορηγοί : Cretan Holidays

Απλοί χορηγοί : Envirol καύσιμα Κρήτης, Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου, 626 All Day Lounge and City Garden, Let's Wash, Heaven, εστιατόριο Πετούσης, τα ξενοδοχεία Agapi Beach, Santa Marina Beach, Sitia Beach City Resort and Spa, CRM Αριάδνη, Supermarket Apostolakis A.Papandreou 58, NN Gift Shop & Accessories 1st Vagias 18, 2nd A.Papandreou 217.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA