Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Υπογραφή σύμβασης για την ενεργοποίηση του Βιοτεχνικού Πάρκου Τυλίσου
Υπογραφή σύμβασης για την ενεργοποίηση του Βιοτεχνικού Πάρκου Τυλίσου PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019
Έπειτα από πολύμηνη, δύσκολη και ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία καταγραφής όλων των ζητημάτων με την παράλληλη διερεύνηση των δυνατοτήτων επίλυσής τους, μπαίνει σε φάση υλοποίησης η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου για την ενεργοποίηση και οργάνωση του ΒΙΟ.ΠΑ. Τυλίσου με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Με την μελέτη του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων - ΣΧΟΟΑΠ και τη στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων - ΣΜΠΕ να βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης και με τη συνδρομή εξειδικευμένων εμπειρογνωμόνων, η Δημοτική Αρχή επιθυμεί να θέσει τις σωστές βάσεις που θα οδηγήσουν στην άρτια οργάνωση και λειτουργία του ΒΙΟ.ΠΑ. με την πολεοδόμηση, την κατασκευή δικτύων, μονάδας βιολογικού καθαρισμού και λοιπών υποδομών.
Με την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής που οδεύει τώρα στο τελικό της στάδιο, προγραμματίζεται:
1) Να αξιολογηθούν όλα τα πραγματικά, σημερινά δεδομένα ανάπτυξης της περιοχής με έμφαση στην αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη.
2) Να ενημερωθούν σωστά όλοι οι ενδιαφερόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής για τις προοπτικές, τα προβλήματα, τα οφέλη και την προστιθέμενη αξία από την οργάνωση και λειτουργία ενός σωστού ΒΙΟ.ΠΑ., όπως και για τις συνέπειες διαιώνισης ή επιδείνωσης της σημερινής κατάστασης.
3) Να παρουσιαστούν όλες οι πτυχές του θέματος, με όλες τις δυνατές λύσεις, για διαβούλευση στο Δημοτικό Συμβούλιο, στους εκπροσώπους των φορέων, στους κατοίκους και στους εγκατεστημένους στην περιοχή.
4) Να καλλιεργηθεί μέσα από την ενημέρωση, η συναίνεση όλων των εμπλεκομένων για εφαρμογή της νόμιμης διαδικασίας και να παρθούν οι βέλτιστες αποφάσεις από την περιοχή.
5) Να κοστολογηθούν σωστά όλες οι δράσεις (μελέτες, υποδομές, επενδύσεις, οργάνωση και λειτουργία της περιοχής) με βάση την ανταποδοτικότητα, τη βιωσιμότητα και την αειφορία της περιοχής.
6) Να διερευνηθεί και να παρουσιαστεί για ενημέρωση και διαβούλευση ο ρόλος, οι δυνατότητες, οι αρμοδιότητες και η εμπλοκή κάθε φορέα (όπως για παράδειγμα των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μαλεβιζίου, της Δ.Ε.Υ.Α.Μ., των εγκατεστημένων, του ΕΒΕΗ, της ΟΕΒΕΝΗ κ.λπ.), με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση της εμπειρίας και των φορέων του Δήμου Μαλεβιζίου.

Πεποίθηση της Δημοτικής Αρχής είναι ότι το ΒΙΟ.ΠΑ. Τυλίσου μπορεί να γίνει από τις καλύτερες θέσεις εγκατάστασης επιχειρήσεων στην Κρήτη και να λειτουργήσει ως οργανωμένο και πρότυπο Βιοτεχνικό Πάρκο, σύμφωνα με την κεντροβαρή θέση που καταλαμβάνει στην Κρήτη, την μικρή απόσταση από τον ΒΟΑΚ, τις δυνατότητες ύδρευσης, το εργατικό δυναμικό κ.λ.π.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Με τη σύβαση αυτή, προχωρήσαμε ένα ακόμα βήμα σε μια δύσκολη, χρονοβόρα και απαιτητική διαδικασία, η οποία προβλέπει τη σύγχρονη οργάνωση του ΒΙΟ.ΠΑ. Τυλίσου. Και προσωπικά είμαι απόλυτα βέβαιος ότι αυτό το Βιοτεχνικό Πάρκο μπορεί να φέρει πολλά και σημαντικά οφέλη για τον τόπο μας, όπως είναι η προστασία του περιβάλλοντος και του υδροφορέα, η προσέλκυση νέων επενδύσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην περιοχή. Μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός μετατροπής της περιοχής σε ένα σύγχρονο κέντρο ανάπτυξης με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Θα ήθελα να συγχαρώ τους συνεργάτες μου, τον Αντιδήμαρχο Θανάση Κύρκο τον Πρόεδρο της Τυλίσου Γιώργο Κουβίδη και όλα τα μέλη του συμβουλίου, καθώς και τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου μας, για την όλη προσπάθεια».

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA