Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Αλλάζει όψη η κεντρική πλατεία του Γαζίου
Αλλάζει όψη η κεντρική πλατεία του Γαζίου PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018
Τη σύμβαση ανάπλασης της πλατείας Μ. Κατσαμάνη στο κέντρο του Γαζίου, προϋπολογισμού 180.000 ευρώ, υπέγραψε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

Πρόκειται για εργασίες που θα πραγματοποιηθούν με σκοπό την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πλατείας η οποία προσελκύσει καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου πλήθος επισκεπτών, φιλοξενεί πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και αποτελεί σημείο συνάντησης και παιχνιδιού για κατοίκους και επισκέπτες του Γαζίου. Στις εργασίες περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η καθαίρεση όλων των υφιστάμενων κατασκευών (τοιχεία, κράσπεδα, δάπεδα, κλπ), η απομάκρυνση του αστικού εξοπλισμού (ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί ξανά στην πλατεία ή σε άλλους χώρους), εκσκαφές για τη διαμόρφωση υποστρώματος και νέου δαπέδου, κ.α.
Παράλληλα θα δημιουργηθεί νέος χώρος εκδηλώσεων με σκηνή, διάφορα καθιστικά για τους πολίτες, θα τοποθετηθεί σύγχρονος αστικός εξοπλισμός, νέα παιδική χαρά, πέργκολες, θέσεις ποδηλάτων, κλπ, ενώ θα κατασκευαστεί και ένα εντυπωσιακό συντριβάνι, στο κέντρο της νέας πλατείας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Ξεκινάμε μια ακόμα σημαντική ανάπλαση στην πλατεία Μ. Κατσαμάνη του Γαζίου, μια ανάπλαση που αλλάζει ριζικά την εικόνα του κέντρου της πόλης μας. Σύντομα, η νέα πλατεία θα εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους και θα αποτελεί έναν ακόμα πιο ευχάριστο, φιλικό και λειτουργικό χώρο παιχνιδιού, χαλάρωσης και αναψυχής. Έναν χώρο αντάξιο της πρωτεύουσας του Δήμου μας απόλυτα χρηστικό στις ανάγκες των κατοίκων της. Πρόκειται για ένα ακόμα έργο που συγχρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου μας, από χρήματα δηλαδή των συμπολιτών μας που τα διαχειριζόμαστε με τον ιδανικό τρόπο, έτσι ώστε να επιστρέφουν στους ίδιους μέσα από έργα βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητάς τους.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την υποστήριξή του και σε αυτό το έργο στο Δήμο μας και να συγχαρώ τον Αντιδήμαρχο Άρη Σαλούστρο, τον Πρόεδρο της Δ.Ε. Γαζίου Γιάννη Κοτσυφό όπως και όλους τους συνεργάτες μου στην τεχνική υπηρεσία, για το εξαιρετικό αποτέλεσμα
».

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ίδιους πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου.
Στη συνάντηση για την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο συμμετείχαν, οι Αντιδήμαρχοι Άρης Σαλούστρος, Θανάσης Κύρκος, Γιώργος Βαλτζάκης, Δημήτρης Τζεδάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Λυδάκης (Καρίκης), η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Άννα Φραντζεσκάκη, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Γαζίου Γιάννης Κοτσυφός και η Αρχιτέκτονας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Έρρικα Ζαχαριαδάκη.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA