Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Εντείνονται οι πιέσεις και για τον κόμβο της Λυγαριάς από τη Δημοτική Αρχή
Εντείνονται οι πιέσεις και για τον κόμβο της Λυγαριάς από τη Δημοτική Αρχή PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017
Λίγες μέρες μετά την αυτοψία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Δέδε στον κόμβο της Αγίας Πελαγίας και την οριστική δρομολόγηση του συγκεκριμένου έργου, η Δημοτική Αρχή απέστειλε στους αρμόδιους φορείς σχετική επιστολή και για τον κόμβο της Λυγαριάς. Ένα σημείο που επίσης επισκέφτηκε ο Γεν. Γραμματέας Υποδομών μαζί με τον Δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, διαπιστώνοντας την επικινδυνότητά του και την αναγκαιότητα κατασκευής κόμβου ασφαλούς πρόσβασης.

Με την νέα επιστολή που υπογράφει ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης και απευθύνεται στον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, τον Πρόεδρο του ΟΑΚ και την ασκούσα καθήκοντα Γραμματέα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κρούει για μια ακόμα φορά τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά την άμεση κατασκευή προσωρινού κόμβου στο σημείο, έως ότου προκύψει οριστική λύση με την κατασκευή ασφαλούς κόμβου πρόσβασης από και προς τη Λυγαριά.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Έπειτα από αγώνα ετών, έχουμε φτάσει πλέον στο τελικό στάδιο για τον κόμβο της Αγίας Πελαγίας. Δεν σταματάμε όμως να προβληματιζόμαστε εξίσου και για τον κόμβο της Λυγαριάς για αυτό συνεχίζουμε να ζητάμε λύση και σε αυτό το πρόβλημα. Πρόκειται για ένα σημείο με έντονη κίνηση οχημάτων (ΙΧ, λεωφορείων, μοτοσυκλετών και φορτηγών), εξυπηρετεί χιλιάδες επισκέπτες και κατοίκους της περιοχής και η κατασκευή του είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Διαπιστώσαμε από την αυτοψία που κάναμε με τον Γενικό Γραμματέα ότι υπάρχει διάθεση, είδε και ο ίδιος και αντιλήφθηκε ως μηχανικός τις τεχνικές λεπτομέρειες της προσωρινής αυτής κατασκευής και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε κι εκεί κάποια λύση.
Φυσικά εμείς δεν επαναπαυόμαστε, συνεχίζουμε τις πιέσεις μας προς όλες τις κατευθύνσεις και ευελπιστούμε ότι με την υποστήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης και των Βουλευτών Ηρακλείου θα έχουμε θετική έκβαση στο θέμα».

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Σχετικά Αρχεία

Αρχείο ζιπ (426 KB)
Επιστολή

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA