Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Τίμησαν την μνήμη των εκτελεσθέντων Ηρώων του Καμαρακίου
Τίμησαν την μνήμη των εκτελεσθέντων Ηρώων του Καμαρακίου PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017
Παρουσία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, τιμήθηκε για μια ακόμα χρονιά από τη Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Καμαρακίου η μνήμη των εκτελεσθέντων κατοίκων του Καμαρακίου και των περιχώρων.

Ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καμαρακίου Αντώνης Παντερής αναφέρθηκε στο ιστορικό των εκτελέσεων των Ηρώων τον Αύγουστο του ‘44, ενώ ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: «Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, για μια ακόμη χρονιά, τιμάμε με ευλάβεια και ταπεινότητα τη μνήμη των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς, Ηρώων του Καμαρακίου. Των συμπατριωτών μας που με θάρρος και αυταπάρνηση πλήρωσαν το ακριβότερο τίμημα για την αντιστασιακή τους δράση.
Θυσιάστηκαν για τα όσια και τα ιερά μας, για την πατρίδα, για εμάς που ακολουθήσαμε και τους είμαστε ευγνώμονες. Με την στάση τους έγραψαν με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στην ιστορία του τόπου μας, στην ψυχή και την καρδιά μας. Αυτοί ήταν αληθινοί Ήρωες. Ήρωες που δεν φοβήθηκαν και δεν δείλιασαν ούτε μια στιγμή και που σίγουρα αποτελούν ιδανικά παραδείγματα προς μίμηση. Μας κάνουν όλους μας, οικογένειές, συγχωριανούς και φίλους, όλους ανεξαιρέτως, να πλημυρίζουμε από αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας! Αποτελούν φωτεινά παραδείγματα θάρρους, αυτοπεποίθησης και αυταπάρνησης! Και μας είναι απαραίτητα αυτά τα παραδείγματα ειδικά στις σημερινή, δύσκολη εποχή... Έχουμε ανάγκη τέτοια πρότυπα.
Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, με την ευχή να μην χρειαστεί να ξαναζήσουμε ποτέ τέτοιες στιγμές οδύνης και δυστυχίας, αλλά και την πεποίθηση ότι εάν ποτέ κριθεί αναγκαίο θα φανούμε άξιοι απόγονοι αυτών των Ηρώων, υποκλινόμαστε σήμερα με σεβασμό και ταπεινοφροσύνη στους Ήρωες προγόνους μας.
Ας είναι αιωνία τους η μνήμη!».


Το παρών στην εκδήλωση τιμής και μνήμης έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευρ. Κουκιαδάκης, ο εκπρόσωπος του επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Μ. Κεφαλογιάννη, Ν. Χρονάκης, ο Αντιδήμαρχος Θ. Κύρκος, ο υπ. Πολιτιστικών του Δήμου Μαλεβιζίου Κ. Τριγώνης, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Μαλεβιζίου, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου και κάτοικοι του Καμαρακίου και των γύρω χωριών, συγγενείς των Ηρώων και πλήθος κόσμου, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λ. Αυγενάκης.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει


 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA