Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ξεκίνησε το 2ο Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο στην Αμμουδάρα
Ξεκίνησε το 2ο Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο στην Αμμουδάρα PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017
Υπό την αιγίδα του Δήμου Μαλεβιζίου και του ΕΟΤ και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης ξεκινάει το 2ο Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο, που από πέρυσι, όταν ακόμα η διοργάνωση ήταν πιλοτική, «αγκάλιασε» η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου.

Σήμερα Παρασκευή 2 Ιουνίου ολοκληρώθηκε ο εγκιβωτισμός της άμμου σε καλούπια μέχρι τριών μέτρων και οι γλύπτες αρχίζουν να φιλοτεχνούν τα έργα τους, που αναμένεται να εκπλήξουν μικρούς και μεγάλους! Το θέμα του φεστιβάλ φέτος είναι «Καλοκαιρινές διακοπές» και το μήνυμά του «Καθαρές θάλασσες, καθαρές παραλίες». Η προσέλευση του κοινού είναι ελεύθερη.

Όπως προαναφέρθηκε, το φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του δήμου Μαλεβιζίου, ενώ έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Διοργανώνεται από το σύλλογο Γυναικών δήμου Μαλεβιζίου «Η Μέλισσα» σε συνεργασία με τον γλύπτη Μανώλη Χαρκούτη. Το φεστιβάλ υποστηρίζουν με χορηγίες τους επιχειρήσεις της Κρήτης κυρίως από το χώρο του τουρισμού. Στο πρωτότυπο εικαστικό γεγονός, μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα στην Ευρώπη, εκτός από τον Μανώλη Χαρκούτση, θα φιλοτεχνήσουν έργα ο πανεπιστημιακός καθηγητής από την Ουκρανία Yuriy Mysko και η επίσης Ουκρανή, διακεκριμένη γλύπτρια Lyudmyla Mysko.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί διαδοχικά σε δύο σημεία:

- 1ο σημείο : Στο κέντρο της Αμμουδάρας από σήμερα μέχρι και τις 12 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, οι γλύπτες φιλοτεχνούν τα έργα τους στην παραλία που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Νάξου, λίγο παρακάτω από το κεντρικό χώρο στάθμευση οχημάτων.

- 2ο σημείο: Λίγα μέτρα δυτικά των εκβολών του Αλμυρού ποταμού, από τις 13 έως και τις 20 Ιουνίου

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του φεστιβάλ, τα γλυπτά θα παραμείνουν στους χώρους τους, εκτός απροόπτου μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, για να τα χαίρονται μικροί και μεγάλοι. Θα δημιουργηθούν συνολικά έξι έργα εφήμερης τέχνης, τρία σε κάθε σημείο του φεστιβάλ.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, σε δηλώσεις του τόνισε : «Ένας σημαντικός θεσμός που προάγει την τέχνη και προβάλει σε όλο τον κόσμο το δήμο μας και συνολικά την Κρήτη, δημιουργείται σιγά - σιγά στην Αμμουδάρα. Φέτος κάνουμε ένα ακόμα βήμα, καθώς τα γλυπτά είναι έξι αντί για τρία που ήταν πέρυσι στο πιλοτικό φεστιβάλ. Επίσης, είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι ο ΕΟΤ έθεσε το φεστιβάλ υπό την αιγίδα του, ενώ έχουμε την υποστήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά όλους τους χορηγούς που πίστεψαν και υποστηρίζουν αυτή την ιδέα, σε μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολων οικονομικών συνθηκών για τις επιχειρήσεις. Έχουμε στόχο να συμβάλουμε όσο μπορούμε στην ανάπτυξη της τέχνης και της παιδείας αλλά και στην προβολή του τόπου μας ως ένας ιδιαιτέρως ενδιαφέρων προορισμός».


Χορηγοί του φεστιβάλ είναι:

- Χρυσοί χορηγοί Τα ξενοδοχεία Agapi Beach - Sbokos Hotel Group και Apollonia Beach resort & Spa - Cyan group of hotels.

- Αργυροί χορηγοί Τα αναψυκτικά ΦΗΜΗ, το τουριστικό γραφείο Cretan Holidays, η TUI Magic Life Candia Maris, η ANEK - Blue Star Ferries, το Let΄s Wash και η εταιρεία «Μεταξαράκη Διαφημιστική».

- Χορηγοί Το φυσικό μεταλλικό νερό «Ζαρός», τα καύσιμα Κρήτης Envirol, η «Λίβας Α.Ε.», η Klados Security, τα ξενοδοχεία Santa Marina, Sitia Beach, Dessole - Dolfin Bay, Aquila - Atlantis, Oasis Hotel, το κατάστημα «Ταταράκης Αντώνιος & Σια ΟΕ» TOOLMASTERS.GR. , το μουσικό στέκι «Θαλασσινή Αύρα» στην Αμμουδάρα, το εστιατόριο «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα», το τουριστικό γραφείο Mika Travel, τα οινοποιεία «Ευφροσύνη» και «Κρασιά Χονδροζουμάκη», η αγροτουριστική μονάδα «Θαλόρη», η Makridakis Diving - σχολή καταδύσεων, ο «Κρητικός Φούρνος», η swimming pool - καφέ- πιτσαρία «Πέργκολα» , το beach pleasure AMMOS, το μεζεδοπωλείο «Τα Καλύτερα», ο πολυχώρος Grand, την εταιρεία Candia Nuts και το beach bar CABANA plage.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA