Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Μαλεβίζι
Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Μαλεβίζι PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Πυρετωδώς προετοιμάζονται αυτές τις μέρες οι εκδηλώσεις που οργανώνονται στο Δήμο Μαλεβιζίου για τη φετινή περίοδο της Αποκριάς.

Πρόκειται για εκδηλώσεις που θα δώσουν την ευκαιρία στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Μαλεβιζίου, να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να διασκεδάσουν όπως τα αποκριάτικα έθιμα απαιτούν.
Πρώτη χρονικά εκδήλωση θα είναι το 4ο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού, τη διοργάνωση του οποίου ανάλαβε φέτος ο δραστήριος Σύλλογος Γυναικών "Μέλισσα" και θα γίνει στις 12 Φεβρουαρίου, με επίκεντρο το Γάζι. Θα προηγηθεί ο Χορός της Μέλισσας, στις 10 Φεβρουαρίου στο "Τεχνόπολις", όπου θα πάρουν μέρος όλες οι Ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Κυνήγι, που θα δώσει την ευκαιρία ειδικά στους νέους να μάθουν καλύτερα την Ιστορία του Μαλεβιζίου. Αιτήσεις συμμετοχής στο Κυνήγι του Θησαυρού θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Μαρίνας (υπεύθυνη Κα Σέβη Λεράκη, τηλ.2815104020).
Την όλη εκδήλωση ανέλαβε να καλύψει ο ραδιοσταθμός Υδρόγειος 106.9 fm.

Λίγες μέρες αργότερα, την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου, ένας άλλος δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος του Δήμου Μαλεβιζίου, η "Μαλβαζία", θα αναβιώσει στην πλατεία της Αγ. Μαρίνας στο Τσαλικάκι τον αποκριάτικο Κρητικό Γάμο, με τη συνεργασία του ΟΦΑΜ, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Μαρίνας και του εκεί Νηπιαγωγείου. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από κρητική μουσική με το μουσικό συγκρότημα Ρεθυμνιωτάκη, το χορευτικό του Βασίλη Πιλάλη και τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Μαρίνας. Την άμαξα που θα μεταφέρει το "ζεύγος" προσφέρει ο Αντ. Μακατούνης, ενώ θα προσφερθούν δωρεάν βραστό κρέας και γαμοπίλαφο.

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου όλοι οι Μαλεβιζιώτες καλούνται να παρακολουθήσουν το 4ο Καρναβάλι του Κρουσώνα, που οργανώνει ο δημιουργικότατος Πολιτιστικός Σύλλογος Κρουσώνα με τη συμπαράσταση του Δήμου Μαλεβιζίου. Στο Καρναβάλι θα συμμετάσχουν κι άλλες ομάδες, όπως αυτές του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαζίου και του Λουτρακίου. Τίτλος του Καρναβαλιού είναι "Μένουμε πάντα παιδιά", ενώ το βασικό θέμα του θα είναι οι Μύθοι του Αισώπου, των οποίων θα προβληθεί το ηθικό δίδαγμα. Η καρναβαλική παρέλαση θα ξεκινήσει από τις παρυφές του χωριού και θα καταλήξει στην πλατεία της Αγίας Τριάδας, όπου θα στηθεί τρικούβερτο αποκριάτικο γλέντι με μουσική και δωρεάν κεράσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρουσώνα. Η εκδήλωση θα κλείσει με το κάψιμο του Καρνάβαλου.

Τον συντονισμό των εκδηλώσεων επιμελείται ο Υπεύθυνος Πολιτισμού του Δήμου Μαλεβιζίου Κώστας Τριγώνης, με τη συνεργασία και τη συμπαράσταση των αρμοδίων δημοτικών υπηρεσιών.

 

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA