Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Οδός Κώστα Κουβίδη στην Τύλισο και βραδιά Jazz με την πανσέληνο του Αυγούστου
Οδός Κώστα Κουβίδη στην Τύλισο και βραδιά Jazz με την πανσέληνο του Αυγούστου PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016
Με απόφαση της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου και με αφορμή την 6η συνεχόμενη μουσική συνάντηση στην πανσέληνο του Αυγούστου, στον αρχαιολογικό χώρο της Τυλίσου, το όνομα του μουσικού Κώστα Κουβίδη θα δοθεί σε οδό του οικισμού που ξεκινάει από τον Αρχαιολογικό χώρο, με την τελετή ονοματοδοσίας να πραγματοποιείται την Τετάρτη 17 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ.
Το βράδυ της Πέμπτης 18 Αυγούστου 2016, τη νύχτα της πανσελήνου του Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί για 6η συνεχόμενη χρονιά βραδιά Jazz με τίτλο «Jazz από τη Γη στη Σελήνη» με ελεύθερη είσοδο. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ. και στον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο, συντροφιά με εκλεκτούς μουσικούς, το κοινό θα απολαύσει ένα ιδιαίτερο και ασφαλές ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο.

Και η φετινή συναυλία, είναι αφιερωμένη στον ντράμερ Κώστα Κουβίδη και σ' όλα τα θύματα των τροχαίων εγκλημάτων που έχασαν την ζωή τους από τη βία των δερβίσηδων της ασφάλτου που υποθάλπεται από μια αδιάφορη ή συνένοχη πολιτεία.
Σ' αυτό το μοναχικό ταξίδι των θυμάτων και των οικογενειών τους η μουσική είναι ίσως η μόνη που μπορεί να αποδώσει σεβασμό και να μιλήσει στις καρδιές και στις ψυχές των ανθρώπων. Στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε δυστυχώς για ακόμα μια φορά στη χώρα μας είχαμε αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που χάθηκαν από τροχαία.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αύξηση αυτή στην Κρήτη με το σύγχρονο Μινώταυρο να κατασπαράζει ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων ανάμεσα στους οποίους και κάποιους ιδιαίτερα ταλαντούχους νέους μουσικούς. Στην επιλογή του μουσικού σχήματος που θα εμφανιστεί φέτος αυτό ήταν κάτι που μέτρησε ιδιαίτερα. Θα παίξουμε για αυτούς, όπως αυτοί έπαιζαν για μας. Και θα ξαναθυμήσουμε πως αυτό που συμβαίνει στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι.

Sole Voyage: Μια μουσική που θα περιλαμβάνει αλλά και θα ενώνει jazz standars και κρητικούς ρυθμούς με τον μοναδικό τρόπο που οι σημαντικοί και ιδιαίτεροι μουσικοί που θα είναι μαζί μας μπορούν να το κάνουν.
Η Μαρία Μανουσάκη στο βιολί, ο Κώστας Αναστασιάδης στα τύμπανα, ο Μιχάλης Ευδαίμων στο μπάσο, ο Γιάννης Κιμκιρίδης στο πιάνο, ο Tigran Sargsyan στα πνευστά. Μια ομάδα ανθρώπων με μουσικές - και όχι μόνο - διαδρομές από τη Νότια Αφρική μέχρι την Κρήτη και την Νέα Υόρκη, από τον Πόντο μέχρι την Καλιφόρνια και την Ινδία, από την Αρμενία μέχρι... τη Σελήνη.

Την συναυλία συνδιοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυλίσου, ο Σύλλογος You Are What U Do - Κώστας Κουβίδης, ο Δήμος Μαλεβιζίου και η Αρχαιολογική Υπηρεσία Ηρακλείου.

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA