Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Τα αποτελέσματα του Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στην Αμμουδάρα
Τα αποτελέσματα του Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στην Αμμουδάρα PDF Εκτύπωση
Γάζι, 16 Αυγούστου 2016
Ολοκληρώθηκε και το διεθνές τουρνουά του 2016 στο Γάζι μετά από 9 ημέρες συγκλονιστικών μονομαχιών.
Ισχυρότατοι σκακιστές και σκακίστριες κατέφθασαν από όλο τον κόσμο (7 κράτη Ευρωπαϊκά και όχι μόνο) για να συμμετέχουν σε αυτή την μεγαλειώδη διοργάνωση. 13 τιτλούχοι σκακιστές και σκακίστριες (5 GMs, 4 IMs, 2 WIM, 2 WFM) τίμησαν με την παρουσία τους το τουρνουά και συμμετείχαν καθημερινά σε πολύ μεγάλες μάχες στα ασπρόμαυρα τετράγωνα.
Τα μάτια όλων των φίλων του αθλήματος από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό (όπως μαρτυρούν οι διαδικτυακές επισκέψεις στο επίσημο site των αγώνων) ήταν όλα στραμμένα στο Γάζι.
Στα αγωνιστικά τώρα στον 9ο και τελευταίο γύρο της διοργάνωσης δεν είχαμε την μεγάλη ανατροπή. Μετά τα αποτελέσματα και του 9ου γύρου στις πρώτες θέσεις έχουμε επταπλή ισοβαθμία:
Με 7 βαθμούς λοιπόν ισοβαθμούν οι GMs Andrey Rychagov (Ρωσσία), Andreev Eduard (Ουκρανία), Kharitonov Alexandr (Ρωσσία), ο Παπαδόπουλος Γεώργιος (ΣΑ.Κορινθίας ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ), οι GMs Borovikov Vladislav (Ουκρανία),, Volodin Aleksandr (Εσθονία),, και ο FM Γκούμας Γεώργιος (Ε.Ο.Α.Ο.Φυσιολάτρης Νίκαιας). Ακολουθούν, με 6,5 βαθμούς, η WMI Gevorgyan Maria (Αρμενία), ο Κώστας Αναγνωστόπουλος (Ο.Φ.Η.) και o FM Γαζής Ευστάθιος (Φ.Ο.Νέων Ηρακλείου Αττικής). Στις ειδικότερες κατηγορίες έχουμε τα εξής:
Στην Κατηγορία Γενικής Κατάταξης οι 3 πρώτοι είναι αυτοί που αναφέρονται πρώτοι στην ισοβαθμία και είναι, λόγω κριτηρίων ισοβαθμίας, οι GMs Andrey Rychagov (Ρωσσία), Andreev Eduard (Ουκρανία), Kharitonov Alexandr (Ρωσσία).
Στην Κατηγορία Γυναικών της Γενικής κατάταξης 1η ανεδείχθη η WMI Gevorgyan Maria (Αρμενία), 2η η Ιουλία Μάκκα (Πανελλήνιος Γ.Σ.) και 3η η Κων/να Ανδρώνη (Σ.Α.Σ. Κορωπίου).

Στις ειδικότερες κατηγορίες, του Γκρουπ Α, είχαμε τα εξής αποτελέσματα:
Στην κατηγορία Αγοριών<12, 1ο αγόρι είναι ο Atovmian Artem (Ρωσσία), 2ος ο Κράλλης Χρήστος (Ε.Ο.Α.Ο.Φυσιολάτρης Νίκαιας) και 3ος ο Postagonov Dimitri (Ρωσσία).
Στα κορίτσια <12 είχαμε στην 1η θέση την Στέλλα Φοινικιανάκη (ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ), στην 2η την Καλλιόπη Παυλουδάκη (Ο.Α.Χ.), και στην 3η την Αριάδνη Κουτσουράκη (Σ.Ο.ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ).
Στην κατηγορία <16 πρώτος ο Μήτσης Γεώργιος (Σ.Ο.Θωμάς Γεωργίου), 2ος ο Santryan Davit (Αρμενία) και 3ος ο Κων/νος Μπετσάκος (Ο.Σ.Τριανδρίας).
Στα κορίτσια <16 πρώτη η Tukaeva Adelya (Ρωσσία), 2η η Κουτσίδη Αμαλία (Α.Σ.Παπάγου) και 3η η Αιμιλία Βασιλείου (Α.Ο.ΛΑΤΩ).
Στους νέους άνδρες <20 έχουμε 1ο τον Γεώργιο Παπαδόπουλο (ΣΑ.Κορινθίας ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ), 2ο τον Artemiy Griblat (Ρωσσία) και 3ο τον Ιωάννη Τετεπουλίδη (Σ.Ο.Πολίχνης).

Στις νέες γυναίκες <20 νικήτρια βρίσκουμε 1η την Δήμητρα Αμοιρίδου (ΜΑΠΟ Κεραυνός Ωραιόκαστρου), 2η την Εύα Σερπετσιδάκη (Ο.Φ.Η.) και 3η την ¨Ρεβέκκα Σαλαχίδου (ΜΓΣ «Εθνικός» Αέξανδρούπολης).
Τώρα στην κατηγορία απόδοσης με διεθνές έλο, κατηγορία που έχει αποκτήσει φανατικό κοινό και αφορά την απόδοση σκακιστών και σκακιστριών πάνω από το βαθμό αξιολόγησης τους (έλο). Στην κατηγορία λοιπόν της καλύτερης απόδοσης του διεθνούς έλο είχαμε τους:
1ος ο Βασίλης Κούλης-Ιωσήφ (Σ.Ε. «Νικόπολη» Πρέβεζας),
2ος ο Σηφογιαννάκης Ανδρέας (Ο.Α.Χ. 2000) και
3ος ο Παυλουδάκης Βασίλειος (Ο.Α.Χ.).

Στις ειδικότερες κατηγορίες, του Γκρουπ Β, είχαμε τα εξής αποτελέσματα:
Στην κατηγορία <14, 1ο αγόρι είναι ο Τασιάκος Σωκράτης (Σ.Ο.Καλλιθέας) και 2ος ο Γιαννακάκης κων/νος Ο.Φ.Η. 2000).
Στην κατηγορία Αγοριών<12, 1ο αγόρι είναι ο Κατσίγρης Αντώνης (ΣΣ Πεύκων Θεσσαλονίκης), 2ος ο Τζορμπατζάκης Γεώργιος (Ο.Α.Α.Η.) και 3ος ο Χατζηδάκης Εμμανουήλ (Σ.Ο.ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ).
Στα κορίτσια <12 είχαμε στην 1η θέση την Μπαντά Διονυσία (Ο.Φ.Η. 2000), στην 2η την Μανουσάκη Μαρία-Ειρήνη (Ο.Φ.Η. 2000) και στην 3η την Βιδάκη Ειρήνη (Ο.Φ.Η. 2000).
Στην κατηγορία Αγοριών<10, 1ο αγόρι είναι ο Ροδιτάκης Εμμανουήλ ((Ο.Φ.Η. 2000), 2ος ο Γιαννακάκης Γεώργιος (Ο.Φ.Η. 2000) και 3ος ο Καπνιστός Γεώργιος (Ο.Φ.Η. 2000).
Στα κορίτσια <10 είχαμε στην 1η θέση την Καρούζου Μελίνα (Ο.Φ.Η. 2000).
Στην κατηγορία Αγοριών<8, 1ο αγόρι είναι ο Σερπετσιδάκης Ιωάννης (Ο.Φ.Η. 2000), 2ος ο Τερζάκης Γεώργιος (Ο.Φ.Η. 2000) και 3ος ο Σακλαμπανάκης Δημήτριος (Ο.Φ.Η. 2000).

Στα κορίτσια <8 είχαμε στην 1η θέση την Κοζύρη Κατερίνα (Α.Ο.ΛΑΤΩ) και στην 2η την Ορφανάκη Καλλιόπη (ΟΑ.Ο.ΛΑΤΩ).
Το τουρνουά γενικά, σύμφωνα με τις γνώμες σκακιστών, συνοδών και διαφόρων παραγόντων του αθλήματος πέτυχε απόλυτα τον σκοπό του.
Η παράλληλη εκδήλωση, με το ομαδικό Πρωτάθλημα μπλιτζ, το βράδυ της Τετάρτης 3ης Αυγούστου είχε εξαιρετική επιτυχία, με συμμετοχή 20(!) ομάδων, στις οποίες αγωνίστηκαν 80 σκακιστές και σκακίστριες. Δόθηκε η δυνατότητα έτσι και σε σκακιστές και σκακίστριες, και μη συμμετέχοντες στο τουρνουά, να περάσουν ένα όμορφο δίωρο το βράδυ της Τετάρτης, με εκατέρωθεν «πειράγματα» για την επίδοση των «αντιπάλων» τους αλλά και τους ευρηματικούς, ομολογουμένως, τίτλους των ομάδων.
Οι συμμετοχές ήταν αρκετές, ήταν 147, 121 στο γκρουπ Α και 26 στο γκρουπ Β.
Για την ιστορία πριν ολοκληρωθεί η ενημέρωση μας από το Γάζι να αναφέρουμε ότι την φετινή διοργάνωση επωμίστηκαν η Ε.Σ.Σ.Κ., το σωματείο ΣΚΑΚ.ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΑΖΙΟΥ, ο Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η., ο Δήμος Μαλεβιζίου (Τμήμα Αθλητισμού), και το ξενοδοχείο Apollonia Beach Resort & Spa*****, το οποίο για μια ακόμα φορά εξέπληξε όλους τους επισκέπτες του, αθλητές και συνοδούς, με τις εξαιρετικές υπηρεσίες του, το πανέμορφο περιβάλλον των χώρων του ξενοδοχείου και φυσικά τον απαράμιλλο χώρο αγώνων του τουρνουά.
Ευχαριστούμε τον Δήμο Μαλεβιζίου και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του τμήματος Αθλητισμού Βαλτζάκη Γεώργιο και τον ίδιο τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου κ. Κώστα Μαμουλάκη, που μας τίμησε με την παρουσία του, τον Δ.Ο.ΠΑ.Φ.Μ.Α.Η. και τον Πρόεδρο κ. Κώστα Βαρδαβά αλλά και τον συνεργάτη του Οργανισμού Σωτήρη Σινάνη, για την άψογη συνεργασία. Επίσης ευχαριστούμε τον χορηγό μας "pizza Antonio", στο Γάζι, το οποίο είχε την ευγενή καλοσύνη να προσφέρει στην διοργάνωση μέρος των επάθλων των νικητών του ομαδικού μπλιτζ.
Επίσης ευχαριστούμε όλους όσους αγωνίστηκαν, τους γονείς των σκακιστών και σκακιστριών για την συμπαράσταση και τις καθημερινές μετακινήσεις τους, τους σκακιστές που ήρθαν από άλλα σημεία της Ελλάδος και κάποιους σκακιστές που ήρθαν από το εξωτερικό, ειδικά για να παίξουν στο τουρνουά μας.
Ακόμα ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον εμπειρότατο επικεφαλής διαιτησίας Σωτήρη Λογοθέτη, ο οποίος έφερε σε αίσιο πέρας την διοργάνωση και τον Θοδωρή Δημητριάδη, ο οποίος συνεργάστηκε άριστα σε θέματα της ιστοσελίδας του Σωματείου, (www.gazichess.gr)! Ακόμα ευχαριστούμε τους διαιτητές Γιώργο Μαγουλιανό, Σήφη Πετράκη και Αφροδίτη Μιχαηλίδου, για την πολύτιμη βοήθεια τους στη διαιτησία.
Αυτά από εμάς και ραντεβού στο Γάζι το 2017, με το "13ο διεθνές τουρνουά Γαζίου-Ηρακλείου".

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA