Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Στο έργο κατασκευής του Μουσείου Οίνου και Αμπέλου στο Καμάρι ο Κώστας Μαμουλάκης
Στο έργο κατασκευής του Μουσείου Οίνου και Αμπέλου στο Καμάρι ο Κώστας Μαμουλάκης PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015
Στο τελικό στάδιο έχουν μπει οι εργασίες ριζικής αναπαλαίωσης του παλαιού δημοτικού σχολείου του Καμαρίου, προϋπολογισμού 354.000 ευρώ, με σκοπό να λειτουργήσει ως Μουσείο Οίνου και Αμπέλου. Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης επισκέφτηκε το χώρο και διαπίστωσε την πρόοδο των εργασιών, οι οποίες περιελάμβαναν μεταξύ άλλων την αλλαγή της στέγης, την προσθήκη αποθήκης, τουαλετών, καθώς και τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου της πλατείας των 1500 τ.μ. με την κατασκευή κερκίδων, χώρου στάθμευσης, ενός παραδοσιακού πατητηριού σταφυλιών, φύτευση ενός αμπελιού, κ.α.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κώστας Μαμούλάκης τόνισε: «Ολοκληρώνεται ένα ακόμα σημαντικό έργο για την ανάδειξη των μοναδικών πλεονεκτημάτων της ενδοχώρας του Μαλεβιζίου, το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου, εδώ στο πανέμορφο Καμάρι. Μια ακόμα παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής, με στόχο την προβολή όλων εκείνων των στοιχείων που κάνουν μοναδικό κάθε οικισμό του Δήμου μας, την τόνωση της τοπικής οικονομίας, αλλά και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του οικισμού. Με το συγκεκριμένο έργο, θέλουμε να δείξουμε στους ντόπιους και ξένους επισκέπτες του τόπου μας, την διαδικασία του τρύγου όπως ακριβώς την έκαναν οι πατεράδες και οι παππούδες μας. Με τη δημιουργία του εκθεσιακού χώρου οίνου και αμπέλου, θα μπορούν να μαθαίνουν την παραδοσιακή διαδικασία καλλιέργειας και παραγωγής κρασιού, να εκπαιδεύονται, να ενημερώνονται, αλλά και να ψυχαγωγούνται.
Για άλλη μια φορά θέλω να συγχαρώ τους συνεργάτες μου στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας και τη ειδική σύμβουλο Ρένα Κοτσιφού για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν, αλλά και να ευχαριστήσω θερμά τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, καθώς και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, για την πολύτιμη βοήθειά τους».
Τον Δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη συνόδευαν οι Αντιδήμαρχοι Άρης Σαλούστρος, Χ. Κουτσογιάννης και Γ. Βαλτζάκης, ο Πρόεδρος του οικισμού Νίκος Χατζάκης και η προϊσταμένης της Τεχνικής Υπηρεσίας Ρένα Παπαδάκη.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA