Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Εβδομάδα ανάδειξης και προβολής των πολιτιστικών στοιχείων του Μαλεβιζίου
Εβδομάδα ανάδειξης και προβολής των πολιτιστικών στοιχείων του Μαλεβιζίου PDF Εκτύπωση

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

Από τη Δευτέρα 31 Αυγούστου μέχρι και την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, η κεντρική πλατεία Μ. Κατσαμάνη στο Γάζι, θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον Δήμο Μαλεβιζίου, τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ., τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, της Τοπικές Κοινότητες και τους Συλλόγους Γυναικών του Μαλεβιζίου, στα πλαίσια της «Εβδομάδας Πολιτισμού 2015».

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται κάθε βράδυ στις 20:30 στην πλατεία Μ. Κατσαμάνη στο Γάζι, μπροστά από το κτίριο του Δημαρχείου, με στόχο να τιμηθεί το έργο νέων και παλαιών καλλιτεχνών, σημαντικών προσωπικοτήτων και συλλόγων του τόπου. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015
«Βραδιά μνήμης : Δέκα χρόνια Αντώνης και Μανώλης Περιστέρης»
Συμμετέχουν: Λαογραφικός Όμιλος Μανώλη και Λάζαρου Χνάρη, Σύλλογος Φίλων Περιστέρηδων, Σύλλογος Βαρελοφρόνων Γέργερης, καθώς και τα μουσικά συγκροτήματα των Μιχάλη Αλεφαντινού, Μιχάλη Κουνάλη, Νεκτάριου Σαμόλη και οι Ασκομαντούρες Γέργερης.

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015
« Το Μαλεβίζι τιμά παλιούς και νέους λυράρηδες του πρώην Δήμου Κρουσσώνα»
Σε συνδιοργάνωση με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Κρουσώνα, με τη συμμετοχή των μουσικών συγκροτημάτων του Γιώργου Δρακογιαννάκη, του Δημήτρη Βερεράκη, του Γιάννη Μακρυδάκη και του Μανώλη Λουμπάκη. Χορεύουν τα συγκροτήματα του Κρουσώνα και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμμουδάρας. Τιμητική διάκριση θα απονεμηθεί στους Μιχάλη Κοκολογιαννάκη, Ζαχαρία Κριτσωτάκη, Μανώλη Ξυλούρη και Γιώργο Λουμπάκη. Ομιλήτρια της βραδιάς θα είναι η φιλόγογος κ. Ειρήνη Τσικνάκη, με θέμα της ομιλίας της: «Ο Κρουσώνας στο χθες και στο σήμερα».

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015
«Το Μαλεβίζι τιμάς παλιούς και νέους λυράρηδες του πρώην Δήμου Τυλίσου»
Σε συνδιοργάνωση με τους Πολιτιστικό Σύλλογο Τυλίσου, τη συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαράθους του Γιώργου Σκουτέλη, το μουσικό συγκρότημα του Κώστα Δαφέρμου από το Αστυράκι, το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαμάστας. Τιμητική διάκριση θα απονεμηθεί στον αείμνηστο λυράρη Μιχαήλ Στρατήγη ή Τσαγκάτο, στον Στέλιο Πρινάρη, στον Φώτη Περισσυνάκη, στον λαουτιέρη Αστρινό Σαρρή, στον λυράρη Γιάννη Μαυράκης και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Καβροχωρίου. Ομιλητής της βραδιάς θα είναι ο φιλόλογος κ. Μανώλης Αστυρακάκης, με θέμα της ομιλίας του: «Δήμος Τυλίσου - Ορεινό Μαλεβίζι: Κόμβος Ανάμεσα στην Ανατολική και Δυτική Κρήτη».

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015
«Μαλεβίζι: η πατρίδα της Μαλβαζίας»
Σε συνδιοργάνωση με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Γαζίου και με τη συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος του Τάσου Ρεράκη, του Δημήτρη Αντωνακάκη, του Νίκου Συνολάκη και του Γιάννη Δινιάκου καθώς και του χορευτικού συγκροτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαζίου. Ομιλητές της βραδιάς θα είναι ο οινοπαραγωγός, κ. Σπύρος Καλλέργης, με θέμα ομιλίας: «Μαλβαζία και καλλιέργεια» και ο Γεωλόγος-Ερευνητής, κ. Στέλιος Μανωλιούδης, με θέμα ομιλίας: «Μαλβαζία: o μυθικός οίνος του μεσαίωνα και το Μαλεβίζι».

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015
«Ο Δήμος Μαλεβιζίου τιμά τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή».
Με συμμετοχή από τα μουσικά συγκροτήματα του Βαγγέλη Σαμαράκη και την μουσική του συντροφιά, του Γρηγόρη Σαμόλη και του Βασίλη και Βασίλη Σαλούστρου και του χορευτικού του Πολιτιστικού Ομίλου Γαζίου. Ομιλητής της βραδιάς θα είναι ο Θεωρητικός Κινηματογράφου και Συγγραφέας, κ. Μίμης Τσακωνιάτης, με θέμα ομιλίας: «H ζωή και το έργο του Γιάννη Σμαραγδή».

Την παρουσίαση των εκδηλώσεων θα κάνει η δημοσιογράφος, Μάρα Μπέκα.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA