Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Αναδεικνύεται ένας φυσικός παράδεισος της Ροδιάς και του Παλαιοκάστρου
Αναδεικνύεται ένας φυσικός παράδεισος της Ροδιάς και του Παλαιοκάστρου PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

Τη σύμβαση προστασίας και ανάδειξης του ρέματος Ρέχτρα, προϋπολογισμού 103.000 ευρώ, υπέγραψε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, με βασικό στόχο να αποτελέσει το φαράγγι σημείο αναφοράς και ενδιαφέροντος για φυσιολατρικές, ερευνητικές και μελετητικές δραστηριότητες.

Πρόκειται για ένα πανέμορφο φαράγγι, που εκτείνεται μεταξύ του οικισμού της Ροδιάς και του Παλαιοκάστρου, στο οποίο έχουν σημειωθεί αρνητικές παρεμβάσεις από τον άνθρωπο και που μέχρι σήμερα είχε ως μοναδικούς επισκέπτες τους προσκυνητές που κατευθύνοντας προς τον Ι.Ν. της Παναγίας που εορτάζει κάθε Παρασκευή του Πάσχα.
Στα συγκεκριμένα έργα, περιλαμβάνονται ασφαλείς και περιορισμένες παρεμβάσεις με στόχο την προστασία και τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου, την αποκατάσταση των αρνητικών επεμβάσεων που έχουν σημειωθεί, αλλά και την προβολή του φαραγγιού. Ειδικότερα, θα διανοιχτεί το περιπατητικό μονοπάτι για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των περιηγητών, θα κατασκευαστεί ξύλινη σκάλα και γέφυρα, θα καθαριστεί και θα διαμορφωθεί το πέρασμα προς τον Ι.Ν. της Παναγίας, θα καθαριστεί στο σύνολό του το φαράγγι, θα δημιουργηθούν χώροι συγκέντρωσης και αναψυχής στις εισόδους του σε Ροδιά και Παλαιόκαστρο, θα τοποθετηθούν πέτρινα καθιστικά, ξύλινα τραπέζια, πέτρινες βρύσες και δοχεία απορριμμάτων, ειδικές πινακίδες σήμανσης, ενώ στο βόρειο τμήμα του μονοπατιού θα αντικατασταθεί το πλέγμα με ξύλινη περίφραξη και πόρτα.

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, σε δηλώσεις του τόνισε: «Ένας ακόμα θησαυρός του Δήμου μας, προστατεύεται και αναδεικνύεται. Πρόκειται για ένα πανέμορφο φαράγγι μοναδικού φυσικού κάλλους, που είμαι βέβαιος ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες, αλλά και μια ακόμα αξιόλογη επιλογή για τους λάτρεις των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που υπάρχουν στο Μαλεβίζι. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συνεργάτες μου, αιρετούς και υπηρεσιακούς, για την άριστη δουλειά που έκαναν και να ευχαριστήσω δημόσια τα στελέχη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου για την καθοριστική βοήθειά τους στη συγκεκριμένη παρέμβαση».

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA