Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Εργαστήρι αρχιτεκτονικής για τρεις μέρες στο Μαλεβίζι!
Εργαστήρι αρχιτεκτονικής για τρεις μέρες στο Μαλεβίζι! PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015
Μια σημαντική συνεργασία μεταξύ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Δήμου Μαλεβιζίου υλοποιείται αυτές τις ημέρες. Η συνεργασία αφορά στην φιλοξενία από το Δήμο τελειόφοιτων φοιτητών και καθηγητών της Σχολής Αρχιτεκτονικής, οι οποίοι στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης θα αποτυπώσουν και θα μελετήσουν δημοτικά κτίσματα, παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, για την αποκατάσταση των οποίων υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς Δήμου.
Ειδικότερα, οι 59 συνολικά φιλοξενούμενοι αρχιτέκτονες (53 τελειόφοιτοι και 6 επόπτες καθηγητές), θα εργάζονται το ερχόμενο τριήμερο σε οικισμούς του Δήμου Μαλεβιζίου, προκειμένου να προβούν στην αποτύπωση και μελέτη κτηρίων του Δήμου και την τελική κατάθεση πρότασης συντήρησης και αποκατάστασής τους, με σύγχρονες μεθόδους. Τα κτήρια επελέγησαν βάσει των προδιαγραφών που απαιτούσε το μάθημα «Ειδικά Θέματα Οικοδομικής» και επιλέχτηκαν από τους καθηγητές της Σχολής, από ένα μεγαλύτερο αριθμό κτισμάτων που υποδείχτηκαν από το Δήμο. Πρόκειται για εγκαταλειμμένα κτίρια τα οποία παρουσιάζουν αρκετές φθορές, αλλά ταυτόχρονα διατηρούν πολλά από τα αυθεντικά στοιχεία της κατασκευής τους, ώστε να υπάρχει ουσιαστικό αντικείμενο εκπαίδευσης των σπουδαστών στους τρόπους κατασκευής των παραδοσιακών κτισμάτων.
Τα κτήρια που επελέγησαν είναι παραδοσιακά κτίσματα ιδιοκτησίας του Δήμου Μαλεβιζίου, στον Κρουσώνα, τα Καλέσα και τη Ροδιά και η εργασία των φοιτητών ξεκίνησε ήδη από το πρωί της Παρασκευής.
Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τιμητική επιλογή του Δήμου Μαλεβιζίου από το Πολυτεχνείο για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού μαθήματος. Επανέλαβε μάλιστα τη σταθερή βούληση της Δημοτικής αρχής για τη διάσωση και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος του τόπου, που επισφραγίζεται, όπως τόνισε, με την αντίστοιχη μελέτη από το ΤΕΕ/ΤΑΚ για την κήρυξη του συνόλου των οικισμών του Μαλεβιζίου ως παραδοσιακών, η οποία βάση σχετικής προγραμματικής σύμβασης παραδίδεται το αμέσως επόμενο διάστημα.
«Οι Μελέτες της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου, υπογράμμισε ο Κ. Μαμουλάκης, συνιστούν ένα ακόμη βήμα προς την ανάδειξη και διάσωση του αρχιτεκτονικού πλούτου της περιοχής μας και αποτελεί πρόθεσή μας να αξιοποιήσουμε τα αποτελέσματα των μελετών, και να τις επεκτείνουμε εάν αυτό απαιτείται, προκειμένου τα συγκεκριμένα δημοτικά κτήρια να ενταχθούν μελλοντικά σε χρηματοδοτικά προγράμματα αποκατάστασης».
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA