Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ας μιλήσουμε για νόμιμες εξαρτήσεις...Μια πρόταση αντιμετώπισης για το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια σε περίοδο οικονομικής κρίσης
Ας μιλήσουμε για νόμιμες εξαρτήσεις...Μια πρόταση αντιμετώπισης για το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια σε περίοδο οικονομικής κρίσης PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 16 Μαϊου 2014
Σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη και με την υποστήριξη του Τ.Ε.Ι. Κρήτης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-συζήτηση: «Ας μιλήσουμε για νόμιμες εξαρτήσεις...Μια πρόταση αντιμετώπισης για το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια σε περίοδο οικονομικής κρίσης», την Τετάρτη 14 Μαΐου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μαρίνας στο Τσαλικάκι.
Την εκδήλωση άνοιξε ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Κουτσογιάννης, καταθέτοντας τον προβληματισμό του για την ανησυχητική αύξηση των ατόμων που παρουσιάζουν εξάρτηση, όχι μόνο από παράνομες, αλλά και από νόμιμες ουσίες ή δραστηριότητες.
Στην πρώτη εισαγωγική ομιλία, την οποία πραγματοποίησε ο εκπαιδευόμενος κοινωνικός λειτουργός, Γιώργος Φωκιανός, παρουσιάστηκε η πορεία υλοποίησης και τα συμπεράσματα από την προληπτική παρέμβαση για το αλκοόλ σε σχολική μονάδα του Ηρακλείου. Στην συνέχεια, η κα. Τζαγκαράκη και η κα. Βρέντζου, ψυχολόγοι-θεραπευτές στο ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, μετέφεραν τις γνώσεις και την εμπειρία τους με τις νόμιμες εξαρτήσεις και την θεραπεία τους. Έδωσαν έμφαση στην ιδιαιτερότητα που εμφανίζει η εξάρτηση από το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια, καθώς αποτελούν δραστηριότητες που είναι όχι μόνο νόμιμες, αλλά και κοινωνικά αποδεκτές, ενταγμένες στο πολιτισμικό μας πλαίσιο και την κουλτούρα μας. Αυτά τα χαρακτηριστικά δυσχεραίνουν την αποδοχή του προβλήματος και την αναζήτηση της θεραπείας.
Επίσης, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το ερωτηματολόγιο που δημιουργήθηκε από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού με σκοπό την καταγραφή των ψυχοκοινωνικών αναγκών που υφίστανται το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο Δήμο Μαλεβιζίου. Απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και διευθυντές του Δήμου μας και θα παραμείνει αναρτημένο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Δήμου μέχρι τις 28 Μαΐου 2014.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA