Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Εκσυγχρονίζεται το αρδευτικό δίκτυο στους οικισμούς της Τυλίσου
Εκσυγχρονίζεται το αρδευτικό δίκτυο στους οικισμούς της Τυλίσου PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013
Υπεγράφη από το δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, η σύμβαση αντικατάστασης και επέκτασης του παλαιού αρδευτικού δικτύου των οικισμών της Τυλίσου, των Γωνιών, της Δαμάστας, του Μαράθους, της Μονής, του Αιδονοχωρίου και του Αστυρακίου, προϋπολογισμού 525.000 ευρώ. Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης τόνισε: «Μια ακόμα παρέμβαση με στόχο των εκσυγχρονισμό των αγροτικών υποδομών στο δήμο μας, αρχίζει να υλοποιείται. Προσπαθούμε ως δημοτική αρχή να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα και αυτές οι κινήσεις είναι όχι απλά αναγκαίες, αλλά απαραίτητες. Είναι κοινός αποδεκτό άλλωστε, ότι η ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής μπορεί να αποτελέσει μια κάποια διέξοδο από την κρίση και η εγκατάσταση σύγχρονων δικτύων, όπως και η επέκτασή τους, αποτελεί βασική προϋπόθεση γι' αυτό.
Εκτός όμως από τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής, έχουμε και θετικό περιβαλλοντικό, αλλά και οικονομικό αντίκτυπο: Ελαχιστοποιούμε τις διαρροές του πολυτιμότερου αγαθού του κόσμου, του νερού και μειώνουμε τον κίνδυνο εμφάνισης ζημιών, οι οποίες εκτός των άλλων, προκαλούν σημαντική επιβάρυνση στα οικονομικά του δήμου, δηλαδή των δημοτών μας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον βουλευτή Ηρακλείου Λ. Αυγενάκη για το ενδιαφέρον του, τον αρμόδιο για την περιοχή αντιδήμαρχο Θ. Κύρκο, τον αντιδήμαρχο Οικονομικών του δήμου μας Μ. Σαμόλη, καθώς και τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Φ. Σαββάκη, τον αντιπρόεδρο της επιχείρησης Α. Σαλούστρο και όλα τα στελέχη της, για την άριστη δουλειά που και σε αυτό το έργο πραγματοποιούν».
Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 - 2013 (ΟΠΑΑΧ), ο χρόνος υλοποίησης είναι οι 6 μήνες και ανάδοχος είναι η εταιρεία Ι. Κ. Χρηστάκης Α.Ε.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA