Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ο δήμος Μαλεβιζίου τίμησε τον Αντώνιο Μιχελιδάκη
Ο δήμος Μαλεβιζίου τίμησε τον Αντώνιο Μιχελιδάκη PDF Εκτύπωση
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013
Σε μια σεμνή τελετή στη Ροδιά, ο δήμος Μαλεβιζίου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού τίμησαν το σπουδαίο δάσκαλο, επαναστάτη και πολιτικό, Αντώνιο Μιχελιδάκη.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Β. Κεγκέρογλου, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκης, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας, σύσσωμη η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Ροδιάς, οι απόγονοι του Αντωνίου Μιχελιδάκη και πλήθος κατοίκων του οικισμού.
Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, έγινε στην είσοδο του Οικισμού, στο χώρο του μνημείου που υπάρχει προς τιμήν του, ενώ για τη ζωή και το έργο του Μεγάλου Κρητικού, μίλησε ο προϊστάμενος των Γενικών Αρχείων του Κράτους νομού Ηρακλείου, Dr Μανόλης Δρακάκης.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στους αγώνες του Αντωνίου Μιχελιδάκη, παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα στον εγγονό του, Γιάννη Μιχελιδάκη.
Ο Αντώνιος Μιχελιδάκης, ο διαπρεπής φιλόλογος και αγωνιστής που διετέλεσε Πρωθυπουργός της Κρητικής Πολιτείας και Υπουργός των μετέπειτα Ελληνικών Κυβερνήσεων, συνδέθηκε στενά με τη Ροδιά καθώς επέλεξε την περιοχή για δεύτερη κατοικία του. Είναι δε αξιοσημείωτο ότι στην παλαιά Οθωμανική Έπαυλη την οποία αγόρασε και αναστήλωσε, συνήθιζε να δέχεται τους υψηλόβαθμους προσκεκλημένους του, μεταξύ αυτών και τον Ύπατο Αρμοστή της Κρητικής Πολιτείας, Πρίγκιπα Γεώργιο.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA