Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ξεκινάει η κατασκευή της μονάδας αφαλάτωσης στο Μαλεβίζι
Ξεκινάει η κατασκευή της μονάδας αφαλάτωσης στο Μαλεβίζι PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013
Ένα από τα σημαντικότερα έργα ανάπτυξης και υποδομών του Μαλεβιζίου, αυτό της κατασκευής της «μικρής» μονάδας αφαλάτωσης του Αλμυρού, αρχίζει πλέον να υλοποιείται. Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση ανάθεσης με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας και το αμέσως επόμενο διάστημα, ξεκινάει η κατασκευή της μονάδας.
Το έργο, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, ενταγμένο και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση στο ΕΠΕΕΡΑΑ, πρόκειται να λύσει το πρόβλημα υδροδότησης των κατοίκων μιας μεγάλης περιοχής, από το Γάζι μέχρι και την Αγία Πελαγία. Μιας περιοχή που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, έχει ιδιαίτερα αυξημένη κατανάλωση νερού, εξαιτίας και του μεγάλου αριθμού τουριστών που την επισκέπτονται. Παράλληλα όμως, η μονάδα θα βελτιώσει και την ποιότητα του πόσιμου νερού, αφού θα λειτουργεί κάτω από εξαιρετικά αυστηρούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, τηρώντας τις πιο σύγχρονες μεθόδους αφαλάτωσης. Η δε παραγωγή της, θα είναι από 2 έως 2,5 χιλιάδες κυβικά πόσιμου νερού ανά ημέρα. Έτσι εξασφαλίζεται η επάρκεια αλλά κυρίως η αρίστη ποιότητα νερού για τις περιοχές του πρώην δήμου Γαζίου.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Είναι πολύ σημαντική η σημερινή ημέρα για το δήμο μας. Έπειτα από μεγάλο αγώνα, σκληρή δουλειά και πολλές προσπάθειες, ξεκινάει να υλοποιείται ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα για το Μαλεβίζι. Με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και έπειτα από διαφανείς και συντονισμένες ενέργειες, ξεκινάμε την κατασκευή της μικρής μονάδας αφαλάτωσης του Αλμυρού. Πρόκειται για ένα έργο που θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε έναν πραγματικό θησαυρό που υπάρχει σε αφθονία στο δήμο μας. Έναν θησαυρό που έμενε ανεκμετάλλευτος για πολλά χρόνια και που επιτέλους θα λειτουργήσει προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών του τόπου μας. Σε εποχές όπου η λειψυδρία απειλεί την Κρήτη - διαβάσαμε όλοι τις πρόσφατες μελέτες - ένα μεγάλο μέρος του Μαλεβιζίου, εξασφαλίζει την αυτονομία του στο πλέον πολύτιμο αγαθό του κόσμου. Στο νερό. Θα ήθελα δημόσια να συγχαρώ τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Φ. Σαββάκη, όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, τον Δ/ντη της υπηρεσίας Γ. Κουγιουμουτζάκη, καθώς και όλα τα στελέχη της, για την άψογη δουλειά και το πολύ καλό αποτέλεσμα που κατάφεραν».
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA