Αρχική
Η καινοτομία και η ανάπτυξη στο επίκεντρο συνάντησης του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιου με τον Δήμαρχο Κ. Μαμουλάκη PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος, επισκέφτηκε το Δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, με σκοπό να τον ενημερώσει για τη λειτουργία του «Αγροτικού Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Κρήτης», του νέου, μη κερδοσκοπικού φορέα, που στόχο έχει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των τοπικών επιχειρήσεων, μέσω:
  • Της επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης
  • Της παροχής υπηρεσιών θερμοκοιτίδας σε αγροτικές και επιχειρηματικές μονάδες.
  • Της παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Παράλληλα, το «Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Κρήτης» έχει ως σκοπό να συμμετάσχει ως πλήρες μέλος στο δίκτυο των Ευρωπαϊκών Κέντρων Επιχειρήσεων και Καινοτομίας που ίδρυσε η Ε.Ε., λαμβάνοντας υπ' όψιν την αναπτυξιακή και κοινωνική του διάσταση, καθώς και τον διεθνή χαρακτήρα του δικτύου. Αποστολή του, κατά την γενικότερη έννοια, είναι η συμμετοχή, η προώθηση και η εκτέλεση αναπτυξιακών, ερευνητικών και άλλων προγραμμάτων, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, των φορέων και των οργανισμών μέσω της τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης.
Το «Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Κρήτης», ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2014 με την καθοριστική συμβολή της Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας ενώ μεταξύ των φορέων που αποτελούν τους εταίρους του προγράμματος, συμπεριλαμβάνονται:

  • Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης
  • Το ΤΕΙ Κρήτης
  • Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας
  • Το Επιμελητήριο Λασιθίου
  • Η Παγκρήτια τράπεζα

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Κάθε κίνηση που προωθεί την ανάπτυξη και την καινοτομία στον τόπο μας, μας βρίσκει αρωγούς. Ειδικά αυτή η προσπάθεια, στην οποία είναι καθοριστική η συμβολή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεραπύντης και Σητείας κ.κ. Ευγενίου, είναι άξια πολλών συγχαρητηρίων και πρέπει να την υποστηρίξουμε όλοι. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έχει την αναμενόμενη επιτυχία και να βοηθήσει αποτελεσματικά τις τοπικές επιχειρήσεις, που ενεργούν μέσα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον».

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA